Învățătoarea Cristina Tunegaru, dată afară de la școala unde preda

cristina tunegaru - tunegaru

Învățătoarea Cristina Tunegaru, dată afară de la școala unde preda Despre Cristina Tunegaru s-a tot vorbit în această primă jumătate de an. Este cea care s-a revoltat în momentul în care primarul Gabriela Firea cerea cadrelor didactice să nu pună absențe într-o zi în care autoritățile pierduseră lupta cu zăpada.

Este cea care a stârnit controverse și dezbateri fără sfârșit atunci când, printr-un autodenunț postat pe Facebook, a anunțat că nu va respecta programa de limba și literatura română și va încerca să își învețe copiii și altceva, nu Eminescu și Creangă. Și care a continuat, de fiecare dată când a avut ocazia, să scoată în evidență neajunsurile și problemele sistemului educațional românesc, lucru care se pare că a adus-o la momentul de azi. Când, într-o postare pe Facebook, Cristina Tunegaru a anunțat că a fost dată afară de la școala unde profesa:

Citește și: Cristina Tunegaru, tânăra care s-a luat la trântă cu Eminescu!

„Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară ! Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.

Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.

Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază.”

Sursă foto: Cristina Tunegaru Facebook

cristina tunegaru - emma04mai 150x150Citește și: În fiecare dintre noi e un înger şi …un drăcuşor?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.