Criza de sânge – lipsa donatorilor afectează bolnavii de talasemie

talasemie - donatii sange sfaturi utile inainte de a dona sange

Criza de sânge – lipsa donatorilor afectează bolnavii de talasemie De fiecare dată când se face apel la donatorii de sânge să vină la centrele de donare pentru a ajuta spitalele să aibă cantitatea necesară de sânge, ne gândim mai ales la bolnavii care intră în operații și au nevoie urgentă de sânge pentru a supraviețui. Există și cazuri de oameni care au nevoie permanentă de astfel de transfuzii. Sunt bolnavii de talasemie majoră.

Un astfel de caz este Răzvan Manole, care a fost astăzi în studioul Perfect Imperfect și ne-a vorbit de problemele pe care le întâmpină un astfel de bolnav prin spitalele românești:

Citește și: Vrei să trăiești mai mult? Donează sânge!

„Am talasemie majoră de la 4 ani, de 23 de ani fac transfuzii de sânge la 2-3 săptămâni. În acest moment fac 2 transfuzii la 3 săptămâni. În ultimul an se observă cu adevărat o criză severă de sânge. Motivele sunt diverse, de la diverse carantine, la crizele care apar pentru că a fost perioada sărbătorilor. În cazul nostru, al bolnavilor de talasemie este o problemă reală cu sângele special pe care îl primim noi

Dacă în acest moment ar veni să doneze sânge 1 milion de oameni, acest sânge nu poate fi folosit. Avem nevoie de donatori fidelizați, care să doneze o dată la 3-4 luni. Sângele este recoltat în pungi speciale, filtrat, se evită situațiile în care nu se găsește grupa ta sanguină”.

Sursă foto:

talasemie - donaresange 768x495 1 150x150Citește și: Criză de sânge în spitale!Centrele de transfuzii au nevoie de donatori

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.