Criză de sânge în spitale!Centrele de transfuzii au nevoie de donatori

sânge - donaresange 1024x660

Criză de sânge în spitale!Centrele de transfuzii au nevoie de donatori A fost o perioadă în care cu toții ne-am bucurat de Paștele petrecut în familie, de toate clipe tihnite, pline de lumină și de dragoste.

Există însă și situații care nu sunt atât de frumoase, există chiar lângă noi drame, lupte pentru viață ce depinde de fiecare secundă sau de fiecare picătură de sânge. În România, din păcate, există frecvent perioade de criză a sângelui. Factorii sunt mulți, de la educația precară a oamenilor în ceea ce privește avantajele donării de sânge, la campaniile, care deși sunt multe, nu sunt atât de mult promovate încât să ajungă la toată lumea.

În aceste zile, stocul de sânge acoperă doar urgențele majore. De aceea, medicii fac apel la toți cei apți pentru a dona, să facă acest lucru, care ar putea salva o viață. Penuria de sânge se datorează și faptului că în perioada Paștelui, centrele de donare au fost închise.

Beneficiile unui donator de sânge nu sunt numai medicale:

  • 7 tichete de masă
  •  zi liberă de la locul de muncă sau o zi de scutire pentru studenţi şi militari, în ziua donării
  • decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reşedinţa în altă localitate decât cea în care îşi are sediul instituţia la care se face recoltarea sângelui.
  • reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.

Sursă foto: Photo credit: MattysFlicks via Visual Hunt / CC BY

sânge - singe 768x576 150x150Citește și: Vrei să trăiești mai mult? Donează sânge!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.