Criza imigranților. Ungaria sigilează granița cu Croația

- gard 337016001

Premierul ungar, Viktor Orban, a decis vineri, într-o întâlnire a cabinetului de securitate națională, închiderea frontierei Ungairiei cu Croația. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază, după ce s-a întors în Budapesta de la summitul din Bruxelles, organizat joi pe tema crizei migrației. El a precizat că toate procedurile necesare închiderii frontierei cu Croația au fost pregătite de autorități, adăugând că același nivel de protecție poate fi impus și la granița cu Serbia. Premierul ungar a subliniat că statele grupului Visegrad, din care face parte şi Ungaria – Slovacia, Polonia şi Cehia – au căzut de acord zilelele trecute să ajute Ungaria în demersurile de protejare a frontierelor sale.- gard 33701600

Potrivit lui Orban, în urma summitului de joi la care su participat premierii statelor UE, s-au înregistrat progrese serioase în privinţa unui acord cu Turcia privitor la situaţia refugiaţilor, dar nu a existat încă nicio decizie în privinţa închiderii frontierei dintre Grecia şi Turcia, una dintre propunerile Ungariei lansate în cadrul summitului.

În acest context, premierul ungar a adăugat că cea mai importantă propunere dintre cele şase ale Ungariei a eşuat.

Joi, înainte de întâlnirea UE, Viktor Orban avertiza asupra posibilităţii de a închide frontiera cu Croaţia.

„În caz de necesitate, Ungaria este pregătită să blocheze frontiera cu Croaţia în doar o oră, deşi cea mai bună soluţie ar fi blocarea frontierei Greciei”, a declarat Viktor Orban.

„Gardul metalic construit la frontiera cu Croaţia este pregătit”, a subliniat Orban înainte de reuniunea Consiliului European, care va aborda tema imigraţiei extracomunitare.

Citeste continuarea pe realitatea.net

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.