Ce se naste dintr-un Tigru si un Leu?

Leu - emma2august

Ce se naşte dintr-un Tigru şi un Leu? Până să va răspund la această întrebare, simt nevoia să vă povestesc ceva. Ceva ce cred că s-ar traduce în cea mai grea despărţire! Cred că sufletul este construit să treacă peste orice, ne ajută uitarea şi mângâierile celor dragi. Azi mi-am propus să scriu despre cea mai grea despărţire, cruntă. Şi nu, nu este vorba despre pierderea unui om drag. Acest lucru mi se pare traumatic!

Azi vreau să vorbim despre sacrificiul pe care îl facem zi de zi, fără să avem ce face, fără să ne mai uităm înapoi. Ne închidem sufletele şi ieşim pe uşă. Lăsăm în urmă un gol….Ce vreau să spun? Nu ştiu cum sunt alţi copii, dar noi avem recital în fiecare dimineaţă, la ora 6.00. Idris parcă are ceasul lui. Nu apuc să mă târăsc jos din pat…că gata, e în picioare şi plânge.

Aş putea să devin sensibilă şi să nu mă mai dau jos din pat, dar asta ar însemna să rămân fără job. Aşa că tac şi îl trimit înapoi în pat, deşi îmi vine să îl iau cu mine în geantă şi să mergem împreună peste tot. Cum e viaţă asta!

Citește și: Nu ne place adevărul!

„Copilăria e o stare fără vârstă, ea ţine de infinit, este singura felie care topeşte întregul univers înconjurător, vârsta în care nu spaimele de moarte îl macină pe om, ci spaimele de care se înfioară şi gâzele, parte şi ele din acest întreg fabulos numit natura. Copilăria este seismograful care anunţă cutremurele intime de mai târziu; în funcţie de ea, omul se comportă într-un anumit fel când e matur, şi nu altfel”. – Petre Sălcudeanu

Am stat şi m-am gândit ce să fac că despartitrea asta zilnică să fie mai uşoară. Am ajuns la următoarele concluzii:

Vorbeşte cu copilul, explică-i: – Când prind ocazia, mai ales pe seară când apucăm să vorbim desre ce s-a întâmplat peste zi, îl întreb de ce a plâns dimineaţa. Binenţeles, el îmi explică că nu vrea să mai plec la serviciu, că ar f bine să stau şi să dorm cu el. ce poţi să îi spui când îl vezi cum îţi explică, aşa încurcat, că el îşi doreşte altceva? Încerc chiar şi atunci să îi explic că nu ai cum să îţi permiţi lucruri în viaţă fără muncă. Ba mai mult, deşi ştiu că nu îi place ideea cu plecatul, încerc să îi explic că munca este importantă şi că nu trebuie să mai plângă.

Iubeşte-ţi părinţii! – Nu zice nimeni să stai toată ziua lipt de copil, dar acest sacrificiu pe care îl faci zi de zi…mi se pare nedrept, atât pentru părinte cât şi pentru copil. Aşa că adu-ţi aminte de acest lucru când te mai enervează unul dintre părinţi. Realizăm cât de tare s-au sacrifiat şi ei, abia după ce trăim pe pielea noastră.

Şi în final o povestioară haioasă. În urmă cu câteva zile, Idris a mers cu bunicii la Grădina Zoologică. Când a venit acasă, l-am intrebat dacă i-a plăcut. Binenţeles că da, a văzut tigrul, maimuţe, pelicani. Aşa că mă gândesc să fac un exerciţiu.

– Iubire, mami ce animal este?

– Mami este Tigru!

– Şi tati?

-Tati esteee….Leu!

– Şi tu, Idris, ce animal eşti?

– Eu sunt …..Pelican!

Am ras tare. Aşadar, ce se naşte dintr-un Tigru şi un Leu? Un Pelican simpatic! Aşa că bucuraţi-vă de ei, bucuraţi-vă cu ei! Timpul trece nepermis de repede!

Leu - 20472740 10211744895392802 1740023584 o 150x150Citește și: De ce să nu ai așteptări?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.