Cu ei vrem sa facem schimbarea? Ce sa zic, n-o sa fie usor!

- received 10632196570226081 1024x755

Sa vorbim despre schimbare, doar e luni. Sa va povestesc doua episoade recente… incep cu cel de duminica dimineata. Ma trezesc de dimineata, imi fac planul sa rezolv cateva lucruri  si plec la drum. Calma,  ca intr-o zi de duminica. Cine si de ce sa fie nervos la prima ora, duminica? Ajung la o mica intersectie de stradute din Popesti -Leordeni. In intersectie, trei masini. Dau prioritate primei masini, cat sa avem ulterior loc sa trecem si noi, celelate doua. Cand sa trecem una pe langa alta, observ ca doamna tanara din cealalta masina…ma trimitea „la balamuc”, timp in care imi umplea frigiderul. Eu, ochii mari! Da’, ce-ai femeie? Nu se mai oprea, bai baiatule! Ii explic fara cuvinte grele ca avem loc amandoua, ca e duminica si ca e isterica. Nimic! Era pe pilot automat.  Cum imi place sa analizez oameni in situatii anormale, ma uit la doamna care se inroseste la fata, mai ca scuipa foc cand ma injura …cu nesat. Pe bancheta din spate, un barbat sta relaxat. Nici el nu cred ca intelege vehementa femeii. „Am prioritate, am prioritate!”, urla femeia in timp ce trece fara efort pe langa mine. Doamne fereste! Reusesc sa ” scap din ghearele vrajitoarei ” si plec pe drumul meu, cu multe intrebari. Cu ea vrem sa facem schimbarea? Ce sa zic, n-o sa fie usor!- received 1063219657022608

Foto: Claudiu Popa

Azi, 8.20, in trafic din nou. Intersectie aglomerata, fara politist. Doi domni” dirijeaza”  circulatia aplicandu-si un tratament facial pe baza de pumni. Evident, unul i-a taiat calea celuilalt. Cum cafeaua nu ii mai ajuta, s-au gandit sa se trezeasca cu un episod de box, categoria musca. Si e doar luni…Cu ei vrem sa facem schimbarea? Ce sa zic, n-o sa fie usor! Sa va mai spun ca mi-am gasit, sambata dimineata, o roata pe pana dupa ce un binevoitor a dat un ciocan in janta, ori s-a proptit cu masina in ea? In urma „tratamentului” cauciucul si janta nu mai pot fi folosite si au plecat catre o lume mai buna. Si atunci ma intreb, cu ei vrem sa facem schimbarea? Ce sa zic, n-o sa fie usor!

PS:  Mi-am lasat copilul dormind linistit. Inca ma intreb cum o sa ii explic ca lumea asta  e o jungla in care trebuie sa se descurce, in care trebuie sa lupte( nu la propriu), dar in care, mai presus de toate,  trebuie sa ramana un om echilibrat si sanatos la cap.

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.