Cu trei zile inainte de consultari, Ponta arunca bomba

- 14311716082db28c0f1 1024x681

Premierul Victor Ponta a decis: nu va fi prezent la consultările partidelor politice, programate săptămâna aceasta, pe 20 august. Motivul invocat de şeful Executivului ar fi că Guvernul pe care-l conduce nu mai are nicio implicare în Codul Fiscal- arrow 10x10, adoptat deja de Parlament.

„La consultări nu va merge nimeni de la guvern, pentru că sunt consultări politice. De la PSD am vorbit cu Liviu Dragnea, pentru că ştie cel mai bine despre ce este vorba să meargă Eugen Teodorovici şi cei doi preşedinţi de comisii de Buget-Finanțe din Parlament, dl Arcaș și dl Viorel Ștefan. Dar vă aduc aminte că acest Cod Fiscal a fost dezbătut în comisii de față cu toți reprezentanții partidelor şi votul a fost unanim, la Camera Deputaților”, a declarat premierul Ponta, la Antena 3.

PONTA, IRONIC CU UNPR- 14311716082db28c0f

foto: observator.tv

Întrebat cu ce mandat merge PSD la consultările pe marginea Codului Fiscal, Ponta a spus, ironic:

„Nu mai știu când sunt (n.r. consultările), că era vorba să fie luni, după acea era vorba să fie miercuri. Eu cred că este o chestie așa ca în Caragiale. Adică să ne vedem cu cei de la PNL să le explicăm ce au votat acum două luni? Eu spun: orice decizie a Parlamentului prin care ne întoarcem la forma inițială a Codului Fiscal, respectiv 20%, explicând oamenilor de ce, cu 9% la produse alimentare de fapt media unui om care conusmă produse este undeva spre 17%, este o medie corectă, de aceea am făcut propunerea de 20%, rămâne 19%, foarte bine, trebuie să mai găsim 1,8 miliarde de lei anul viitor- arrow 10x10. O să-i găsim.”

Ponta nu a făcut nicio referire la partidul condus de Gabriel Oprea, în condiţiile în care după ce liberalii au propus data de 17 august pentru consultări politice, UNPR a propus data de 19 august pentru aceste discuţii. Ulterior, liderii partidelor au convenit ca întâlnirile din Parlament să aibă loc joi. Să nu uităm că actualul Cod Fiscal a fost adoptat, la mijlocul lunii iunie, aproape în UNANIMITATE de deputaţi. Adică inclusiv de PNL şi UNPR. ( Claudiu Popa)

Vezi cum arata saptamana de foc a guvernantilor aici: jurnalistii.ro

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.