Culorile fascinante ale gheiselor. Arta sau machiaj?

- 5476186 orig1

Frumusetea fascinanta a gheiselor. Inteligenta si rafinament, senzualitate si sensibilitate. O frumusete creionata asemeni unu tablou. Arta sau machiaj? Cum se realizeaza? Cu migala, rabdare si precizie. - 3173235 orig

Ce nu trebuie sa uiti?

  • buze rosii
  • ochi si sprancene conturate
  • baza alba  de machiaj

Wikipedia: Gheișele au apărut în istorie ca artiști de profesie; la început mulți din acești artiști nu erau femei, ci bărbați. În timp ce diferite tipuri de curtezani puneau accent pe plăcerile sexuale, gheișele se specializau pe artele tradiționale japoneze, muzică, dans, ceremonia ceaiului, conversații cu bărbații pe care îi întrețineau. Pe măsură ce îndemânarea artistică a curtezanilor de rang înalt era în declin, cererea de artiști-gheișă (bărbați sau femei) era în creștere.

Conform tradiției, gheișele își începeau instruirea la o vârstă foarte fragedă. Unele fete erau vândute la casele de gheișe („okiya”) copii fiind, și începeau aproape imediat studiul în diferite arte tradiționale.

În timpul copilăriei, viitoarele gheișe lucrau adeseori ca servitoare sau asistente ale unei gheișe experimenatet din okiya, pentru ca după o vreme să devină ucenice (maiko). Prima etapă, cea de servitoare, se numește shikomi (sau shikomiko sau shitajiko). În această perioadă, viitoarea gheișă era însărcinată cu diferite treburi: curățenia casei, primirea unor comisioane, etc. Totodată, fata trebuia să meargă și la școală pentru a se instrui.- 5476186 orig

Trecerea de la shikomi la următoarea etapă, minarai, se face printr-un ritual numit misedashi. Ritualul misedashi reprezintă debutul oricărei gheișe și de obicei este urmat de o mică petrecere. Fata va deveni acum gheișă ucenică și este legată de o „soră mai mare” („onēsan”), adică o gheișă experimentată care îi va deveni mentor și care o va prezenta tuturor clienților ei, print-o ceremonie numită san san kudo (ambele beau sake de trei ori din trei cupe diferite).

Iata un tutorial complet: Watch!

 

foto: gheisa.weebly.com

 

Live & Believe

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.