Cum a avut de suferit FAMILIA?

familia - emma4septembrie

Cum a avut de suferit FAMILIA? Când mi-a venit în minte titlul acesta, mi-a trecut prin cap că ar putea să fie considerat ca fiind uşor prea diabetic. deloc! Adică nu asta este intenţia mea. De foarte multe ori am văzut oameni care ajung ciclic în acelaşi punct. Iubire mare, fluturi, poezie şi apoi…măcel, partaje şi divorţ.

Cum de facem mereu aceeaşi şi aceeaşi eroare? Hai să o luăm logic, nu e o eroare, e doar iubirea care are cicluri de existenţă, fix ca omul. Că nu ai cum să pui două „animale” în acelaşi spațiu şi să îţi imaginezi că vor trăi până la adânci bătrâneţi. Asta, apropo de diabet. Cu toţii aspirăm la relaţii care să dureze o viaţă, să fie doar lapte şi miere şi în general, el să fie Prinţul pe calul cel alb. Ea ar trebui să fie mama, nevasta şi amanta perfectă, iar rostul existenţei să fie mai uşor de găsit.

În teorie ştim ce ne dorim, dar este greu cu realitatea. Mă uităm de curând, cumva retrospectiv, la felul în care evoluează realațiile şi familia tradiţională. Am observat câteva lucruri care s-au schimbat sau sunt în plină schimbare. Pe vremea bunicilor şi a părinţilor noştri parcă era mai simplu. Fiecare îşi ştia rolul, bărbatul trebuia să susţină familia, iar mama să se ocupe de bărbat şi copii.

Citește și: Timpul, dușmanul nostru?

Am evoluat şi lucrurile s-au schimbat, până când te uiţi şi nu mai înţelegi exact ce va aduce viitorul din acest punct de vedere. Ce s-a schimbat?

Din ce în ce mai puţine căsătorii – Cine îşi mai vede viitorul cu tot cu acte? Mulţi tineri încep să meargă pe ideea că o viaţă împreună nu înseamnă neapărat că trebuie să mergi la ofiţerul stării civile.
Din ce în ce mai multe divorţuri – Şi dacă dragostea nu mai e, de ce să mai stăm? Faţă de părinţii şi bunicii noştri, avem tendinţa de a fi ceva mai expeditivi atunci când dragostea se mai stinge. Aici, poate că ar trebui să ne bucurăm, măcar numărul femeilor care aleg să se sacrrifice de dragul copiilor…pare să fie în scădere.
Din ce în ce mai multe relaţii deschise – Decât să stai toată viaţă să urmăreşti partenerul- nu cumva să te însele – unele cupluri aleg o varianta ceva mai relaxată, căci ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place!
Din ce în ce mai multe cupluri cu un singur copil – Poate cea mai tristă decizie luată de familii în lumea asta modernă este cea legată de moştenitori. Fie ne axăm pe carieră şi nu mai lăsăm loc pentru un copil, fie facem un copil, dar nu ne mai „permitem” un al doilea sau o casă cu adevărat plină.

Sunt doar câteva elemente pe care le observ de ceva timp. Evident, ele nu au rol statistic, dar reprezintă o felie de realitate…care ne interesează. Suntem în plină rescriere a ideilor şi principiilor care guvernează cuplul şi viitorul lui, familia în general. Iubirea e la bază, dar se negociază intens între cei doi parteneri. Unii spun negocierea nu are nimic de a face cu iubirea, poate da…poate nu!

Sursă foto: Fotograv

familia - emma7august 150x150Citește și: Ești CEO in iubire?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.