Cum amenjezi CAMERA COPILULUI. 8 sfaturi simple

camera copilului - gallery 1466622795 screen shot 2016 06 22 at 31246 pm 1


Cum amenjezi CAMERA COPILULUI. 8 sfaturi simple”Și-a pus mânuța cea mică pe pieptul meu și am simțit cum lumea asta are ….nemărginire. „Cele mai frumoase momente în doi, au fost cele în care eram noi doi și camera lui jucăușă. N-am știut niciodată cum o să arate, a fost combinația făcută după suflet, buget și nevoi.

Cum trebuie să amenajață camera copilului? Caldă… Genul ăla de cameră care te face să simți că nu, nu ai să ai griji niciodată, genul ăla de cuib mic și protector. Poți merge pe o mulțime de variante de design: o cameră albă cu accente, o singură nuanță predominantă, o cameră de basm în care zânele se odihnesc iar prinții cresc rapid și nu fac colici. Dacă nu știi să-ți gestionezi bugetul, treaba asta cu camera copilului te poate aduce la disperare. Dacă reușești să rămâi rațional și să nu arunci banii pe fereastră, camera copilului poate fi un proiect distractiv pentru cuplu.

Ce e musai să NU uiți:

  • Să fie o cameră luminoasă, dar nu în exces – Alege varianta de compromis, cumpără niște perdele mai groase, cât să poți să te mai ascunzi de lumina de afară. pe de altă parte, o cameră prea întunecoasă nu e în regulă pentru cel mic. Alege să o luminezi puțin, dacă nu se poate cu lumină naturașă, măcar cu un bec în plus.
  • Patul să fie poziționat în colțul cel mai ferit de curent – De cele mai multe ori, panica este dată de copil și sănătatea lui. Eși firesc să fie așa. Ideal ar fi ca patul copilului să fie în apropierea patului vostru, asta dacă alegeți să dormiți în aceeași cameră. Noaptea îți va fi mai simplu să te miști iar cel mic vă simte lângă el, chiar dacă nu doarme cu voi în pat.
  • Alege o culoare caldă pentru pereți –  Dacă s-ar face un sondaj printre cei mic, cred ca ar fi devastator pentru adulți. Mai ales în situațiile când pe pereți avem toate culorile curcubeului și alte zeci de desene, care mai de care mai de prost gust.

camera copilului - gallery 1466623592 screen shot 2016 06 22 at 32611 pm

Citeste si: Cum trăiește copilul divorțul părinților. Ce spun psihologii

  • Renunță la imaginile kitsch- Așa cum moda fototapeturilor a trecut de ceva timp, în materie de design, camera copilului se îndreaptă spre simplitate și căldură, combinația optimă dintre culoare, detalii și mobilier de cvalitate.  Scoate desenele cu personaje de basm de pe perete. Sunt prea old school! Poți mai mult.
  • Alege materiale moi pentru accesorizare –  O canapea bine accesorizată cu perne jucăușe și texturi moi, te va face să vrei să stai în camera celui mic. E important ca amândoi să vă simțiti bine acolo. Vei petrece o bucată bună de timp acolo. Fă-ți viața mai ușoară.
  • Pregătește fotoliul pentru alăptat –  Adevărul este că îți face viața mai simplă. Vei vedea, vine o vreme când oboseala te face să nu mai vrei să stai decât în cele mai comode poziții. Alege fotoliul, altfel vei dori să alăptezi în pat. Posibil să nu mai poți să-l „scoți”pe cel mic de acolo. N-ar fi o dramă, dar poate totuși renunți la obișnuița asta.
  • Gândește practic la ce nevoi vei avea –  Cel mai important aspect în legătură cu camera copilului este să nu uiți să amenajezi , astfel încât să ai toate lucrurile de care ai nevoie l îndemână – Biberoane, sterilizator, pamperși, ser fiziologic sau șervețele umede.
  • Folosește fotografiile cu voi –  Camera copilului este universul vostru, copilul se va raporta la imaginile pe care le vede cu voi, încă din primele luni de viață. Le va aseza în suflet ca mărturiile cele mai de preț ale unei copilării de vis, pentru car voi doi sunteți „vinovați”.

Citeste si: Mami, câți bani câștigi într-o oră?

foto: elledecor.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.