Cum dai de gol un mincinos?

mincinos - masca minciuni 680x365

Cum dai de gol un mincinos? Într-o lume plină de oameni falși, de măști, de neadevăruri, a recunoaște un mincinos se poate dovedi un atu extrem de important în relaționarea noastră cu cei din jur.

Mai mulţi experţi antrenaţi în arta descoperirii înşelătoriei, au împărtăşit din vasta lor experienţă profesională câteva trucuri prin care poţi prinde pe oricine cu mâţa în sac, potrivit WebMD.

1. Găsirea discordanţelelor „Când vrei să afli dacă o personă minte, caută discordanţele în ceea ce spune aceasta“, spune Newberry, care a fost agent federal timp de 30 de ani şi ofiţer de poliţie pentru 5 ani. Acesta dă ca exemplu un caz cu care s-a confruntat, atunci când o femeie, martora unui atac armat, a stat în faţa sa, încercând să-i spună că atunci când a auzit împuşcăturile, a rupt-o la fugă şi s-a ascuns fără să se uite în direcţia zgomotului. Newberry a ştiu că femeia minte.   „Ceva nu se potrivea. A auzit împuşături şi nu s-a uitat? Am ştiu că este o discordanţă faţă de modul în care o persoană ar reacţiona într-o asemenea situaţie“, a spus fostul poliţist.   Astfel că, atunci când femeia nu era atentă, Newberry a lovit în masă, iar aceasta s-a uitat imediat la el, demostrând că atunci când o persoană aude un zgomot, reacţia naturală este să te uiţi în direcţia din care vine şi că femeia nu a fost sinceră. „Am ştiut că ea a auzit acele împuşcături, s-a uitat în direcţia din care veneau, a văzut agresorul şi apoi a fugit. Povestea ei era ilogică“, a concluzionat expertul.

2. Întrebarile neaşteptate „Aproximativ 4% din oameni sunt experţi în minciuni şi o fac ca la carte, însă pentru că nu-ţi creşte nasul atunci când minţi precum lui Pinnocchio, trebuie să-i prindem în capcană“, spune agentul. Ceea ce trebuie să faci este să priveşti interlocutorul cu atenţie şi când nu se aşteaptă, să-i pui o întrebare la care nu este pregătit să răspundă. Iar un mincinos imediat se va da de gol.

3. Schimbarea comportamentului „Unul dintre cele mai importante indicatore ale lipsei de sinceritate este schimbarea comportamentului“, spune Maureen O ‘Sullivan, profesor de psihologie la Universitatea din San Francisco.   „Urmăreşti să fii atent la cineva care în general este agitat, dar acum pare calm sau la cineva care în general este calm, dar acum pare neliniştit“, spune O ‘Sullivan.   Trucul este să fii capabil să evaluezi schimbarea de stare faţă de cea cunoscută deja. Dacă o persoană îşi schimbă comportamentul de cum s-ar purta în mod obişnuit, acest lucru poate însemna că se întâmplă ceva, că ai de-a face cu un mincinos.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

mincinos - barba 150x150Citeste si: Bărbatul cu barbă – ce e așa special la el?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.