Cum se fabrică poantele pentru balet?

Cum se fabrică poantele pentru balet? - photo campagne 1 1024x510

Cum se fabrică poantele pentru balet? Te-ai întrebat vreodată cum se fabrică încălțămintea pentru balerine? Atât de delicate și totuși rezistente, poantele balerinelor sunt fabricate cu migală și răbdare. Poantele pot parea, pentru cei care merg la spectcolele de balet, adevărate instrumente de tortură. Poate să fie de asemena dificil să înțelegi cum anume își păstrează balerinele echilibrul în poante. Nu mai vorbim de piruete sau alte mișcări complexe de balet.

„Elementul care este imediat asociat ideii de balerina este reprezentat de poante, care au, insa, o istorie mai recenta. Nu se stie cu exactitate cine a avut pentru prima data curajul sa danseze en pointe, insa este sigur ca evenimentul s-a produs la inceputul secolului al XIX-lea.

Cea care a contribuit poate cel mai mult la dezvoltarea esteticii dansului pe poante este Marie Taglioni, figura marcanta a baletului romantic, prima interpreta a rolului titular din baletul La Sylphide : poantele au sporit farmecul aparitiilor sale pe scena, facand-o sa para diafana, imponderabila, intruchipand in mod ideal seraficul personaj. „( sursa: baletlasuperlativ.com) Cum se fabrică poantele pentru balet? Iată care sunt pașii:

Citeste si: Cum se fac jeanșii

Foto: lebalet.files.wordpress.com

Cum se fabrică poantele pentru balet? - IMG 1726 150x150Citeste si:  Cum se face un caleidoscop?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.