Cum se face untul?

Cum se face untul? - blog 02 768x406

Cum se face untul? O mare parte din untul care se găseşte în comerţ, astăzi, este făcut în lăptării care cumpără lapte şi smântână de la fermieri.După ce smântâna se descarcă, e pasteurizată. Majoritatea untului provine din smântână dulce. Uneori, se adaugă şi o bacterie ce produce un acid lactic în faza incipientă. Aceasta face ca smântâna să matureze. Uneori, se adaugă şi coloranţi.

Apoi, începe baterea untului. Totul se face într-un bidon rotativ, care agită smântâna înainte şi înapoi, până când devine o pastă granulată. Baterea untului durează circa o oră. Zerul rezultat este, apoi, curăţat prin stropirea grăsimii cu apă. Ceea ce rămâne este untul.Cum se face untul? - blank

Citeste si: Cum se face mozzarella?

Cum se face untul? Bidonul este umplut cu apă şi rotit, pentru câteva secunde, pentru a spăla untul. Uneori, se adaugă şi sare. Untul este frământat mecanic până când capătă textura şi gradul de umezeală potrivite. În acest stadiu, untul este deja moale şi ferm şi gata pentru împachetare.

Untul se împachetează, de obicei, în containere compacte, ce cântăresc în jur de 30 de kilograme, care sunt transportate în fabricile centrale. Apoi, ele sunt reîmpachetate în cutii sau batoane de 500, respectiv 250 grame.

Sursa: De Stiut

Cum se face untul? - Cum se fac jean  ii 150x150Citeste si: Cum se fac jeanșii

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.