Cum îți dai seama că ai gripă?

gripă - gripa1 1024x684

Cum îți dai seama că ai gripă? Este extrem de important să diferențiezi o simplă răceală de gripă. În cazul infectării cu virusul gripal pot apărea complicații ce pun viața în pericol. Nu doar simptomele, ci și tratamentul este diferit la gripă față de banala răceală. Nu te juca de-a doctorul!

 

Gripa este o boală infecțioasă a căilor respiratorii, ce se transmite pe calea aerului, de la o persoană la alta. Perioada de incubație este de două zile.

Boala debutează brusc și are următoarele simptome:

  • Frisoane și creșterea temperaturii corpului până la 39 – 40 de grade C
  • dureri musculare și dureri de cap intense
  • oboseală și dureri ale ochilor
  • nas înfundat și tuse uscată
  • lipsa poftei de mâncare
  • greață și vărsături
  • diaree

 

Citește și: Tusea – tratamente și REMEDII!

Cum diferențiezi gripa de răceală? În primul rând, gripa te afectează pe un timp mult mai îndelungat, iar simptomele deși par asemănătoare, în cazul gripei sunt mult mai agresive. Dacă răceala debutează cu oboseală, dureri de cap, de gât și nas înfundat, gripa te lovește direct cu febra de 39-40 de grade C, însoțită de frisoane, dureri musculare și de oase, dureri puternice de cap, tuse uscată și dureri oculare.

Netratată corect, gripa poate face complicații, mai ales la persoane cu boli cronice, la bătrani și copii. Tocmai de aceea, dacă ai simptomele acestei boli este indicat să mergi la medic.

 

gripă - 5 trucuri care te fac sa arati mai bine cand esti racita 1024x1024 150x150Foto: timpul.md, teotrandafir.com

Citește și: Imunitate scăzută – ceaiul este soluția ideală!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.