Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL?

Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL? - elitedaily Bonnin Studio argue 800x399 1

Când o relație este la început toate sunt bune, toate sunt frumoase. Suntem îmbătați de noul „proiect „, așa că nu avem timp și ochi să vedem acolo unde o să scârțâie pe viitor. Suntem veseli, râdem, suntem gata să facem orice ca să ne impresionăm partenerul și asta ne cam ocupă tot timpul. Asta și …sexul! Cum îți dai seama că relația ta se apropie de FINALCum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL? - couple love sunset hugs 39638 2560x1600

Dacă te uiți cu atenție în viața unui cuplu există  câteva etape. Le regăsești aproape în fiecare episod amoros cu iz de relație stabilă. Iubirea vine …și pleacă!Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL?

 1. BEAT DIN IUBIRE – Începutul este poate cel mai simpatic moment de „beție” din dragoste. Partenerii nu au timp să își facă reporșuri sau să critice pentru că sunt preocupați să se cunoască, să se adulmece, să „parfumeze” cu celălalt. Exercițiul cunoașterii ocupă mai tot timpul în perioada de început. Spre deosebire de bărbați, femeile au chiar tendința de a mișca destul de repede pionii pe tabla de șah, asfel încât să cunoască paretenerul cât mai mult și ….cât mai repede. Altminteri, o mare eroare! Cei doi ar fi bine să ia lucrurile încet, fără mutări conjugale intemepestive, fără planuri de căsătorie , copii sau prezentări de părinți. Cunoașterea prea rapidă seacă relația de sevă. Care este seva? Curiozitatea față de partener.Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL? - f044da3cb0ffca959d5d1b25a9d3778a

2. CINE E ȘEFUL – Odată depășită etapa entuziasmului „bahic” care te face să plutești și nimeni nu te poate face să auzi și altceva, vine etapa reglărilor de poziții. Evident, se aplică mai ales celor care au în același ring cu ei o personalitate puternică. Dacă avem un super mascul alfa și o femeie mai sensibilă, e puțin mai greu cu reglarea. De cele mai multe ori când îmi imaginez etapa asta, vizualizez parcă doi boxeri, în colțurile lor de ring. Cine câștigă? Fiecare vrea să aibă rolul său, sensul său, poziția sa în relație. O cer în mod vocal, ca o condiție unică a existenței relației. Dacă cei doi sunt educați emoțional, o să își acorde unul altui rang de rege și regină. Doar așa  vor putea să construiască. Nu uitați plăcerea „divină a femeilor este să vină în viața unui bărbat și să construiască, cu el sau pe EL! Nu se întâmplă însă mereu ca partenerii să se întâlnească la mijloc. Unul este cu un pas înainte, ca lider al „grupului”. Celălalt încearcă să preia ostilitățile, dar nu o poate face mereu. E etapa în care el este SECUND și știe. Îi convine? NU.Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL? - WDF 1544161

3. JOS „GUVERNUL” –  Una dintre cele mai interesante etape dintr-o relație este cea  în care se dă jos guvernul și se pune la cale o „revoluție”. Secundul își cere teritoriul, clamează independența și cere PUTERE. O face vocal, prin atitudini orgolioase și conflictuale. Nivelul lui de frustrare este mare acum. Are nevoie să primească frâiele. Dacă există inteligență, i se acordă proiecte care să îi dea parte din putere: gestionarea finanțelor, proiectarea vacanțelor, decizii legate de viața de zi cu zi, în orice caz chestiuni importante.  Acest partener are nevoie ACUM să primească dreptate și putere, altfel există posibilitatea de a părăsi corabia…și nu vrei asta!

Citeste si: De ce suntem FRAIERI când iubim?

Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL? - elitedaily Bonnin Studio argue 800x399

4. SUNTEM ÎN RĂZBOI –  Orice alianță „politică” trece prin încercări.  Odată stabilită repoziționarea din cuplu (secundul devine lider/ liderul devine secund), poate exista o perioadă de acalmie temporară. După un timp se intră poate în cea mai grea perioada de coabitare. Nu vorbesc aici despre relațiile care includ copii și un alt set de compromisuri pe care partenerii le fac. O să vorbim despre asta, cu altă ocazie.  Perioada conflictelor permanente este cea mai dificilă de trecut, pentru că ea presupune că s-a pierdut ceva, încet dar sigur. Răbdarea! Ați observat că există o etapă din relațiile voastre cînd nu mai aveați răbdare pentru partener?  Și mai apoi nici el pentru voi? Când se intră în perioada conflictelor:

 • Partenerii nu mai sunt curioși în legătură cu partenerul
 • Comunicarea este văduvită, se vorbește puțin și despre chestiuni de organizare administratiovă a cuplului
 • Viața sexuală schioapătă sau dispare cu desăvârșire

Odată ajunși aici, în opinia mea cam orice relație ajunge în acest punct, maturitatea este cea care te face să depășești avariile. Dacă realizezi că este doar o etapă și că va trece, există o șansă. Ce e de făcut? Habar nu am, dar comunicarea sentimentelor care dor, n-a omorât pe nimeni. Inițiază discuții cu partenerul și potoliți puțin „atacurile”. Dacă nu faceți asta, este etapa care precede finalul.

Cum îți dai seama că relația ta se apropie de FINAL?

 • Nu mai ai răbdare cu partenerul
 • Partenerul nu mai are răbdare cu tine
 • Timpul liber nu mai este petrecut în doi
 • Te înconjori de prieteni ca să comunicați cât mai rar
 • Mergeți mai mareu separat în oraș, fiecare pe unde vrea
 • Îmbrățișările dispar, cuvintele afectuoase sunt rare
 • Reproșurile sunt la ordinea zilei
 • Critica este baza de la care porniți
 • Când tace EA, critică EL. Când se potolește EL, începe EA
 • Orice dialog, fie și pe o temă minoră, se termină cu o ceartă
 • Unul din parterneri intra in silentio stampa, brusc nu mai are mare lucru de spus
 • Ea e mereu obosită, el este mereu tăcut
 • Nivelul de saturație este la cote alarmante
 • Îți trece prin minte că va pleca, dar deja parcă nu mai sună atât de rău
 • Sexul este istorie!Cum îți dai seama că RELAȚIA ta se apropie de FINAL? - break up heart 660x273

5. CASE CLOSED – Dacă este să fim cinic de obiectivi, relația cu un om, secondată de cele mai frumoase sentimente trece prin aceleași cicluri. oamenii trec prin mai multe etape de viață, cu nevoi și așteptări diferite. Creștem în fiecare zi, uneori frumos, uneori nu. Relațiile, asemeni oamenilor, trec prin etape diferite de „viață”. În relații există nevoi și așteptări iar suma celor două este mereu pe minus …la final. Finalul, momentul acela când unul ia decizia să pleace asumat, iar celălat încă mai așteaptă să fie doar o separare temporară. Prima „plecare” este mereu un semnal dat partenerului. „Pot să plec, atenție!„, îți transmite. Se va întoarce! Nu pentru totdeauna însă, ci până va fi convins în sufletul lui că a încercat TOT, imposibilul chiar. Atunci va pleca definitiv!

Citeste si: Dragostea nu dureaza trei ani!

foto:wallpaperscraft.com/ e2ua.com/elitedaily.com/ get-a-wingman.com

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.