Cum îți educi copilul – prin recompense sau pedepse?

copilul - recompensa

Cum îți educi copilul – prin recompense sau pedepse? Fiecare părinte are propriile sale modalități de a-și educa copilul, de a-l motiva, de a-l aduce pe drumul cel bun al unei educații solide. Unii apelează la modalitatea de a-l rcompensa, alții consideră că și ideea unei pedepse poate funcționa.

Dar care sunt cu adevărat cele mai bune metode?

În zilele noastre, în care avem aşa de mulţi specialişti de parenting, te încurci între tehnici şi tactici: unii susţin că este mai bine să abordezi modelul educaţiei pozitive, alţii că disciplină rămâne armă secretă de reuşită. Însă oricum ar fi, nimeni nu îţi cunoaşte mai bine copilul şi tu eşti cea mai în măsură să intuieşti care formulă e mai bună pentru a-ţi modela şi disciplină copilul.

Nu înainte de a citi confruntarea de opinii a specialiştilor din cele două tabere diferite.
Larry Winget este autorul cărţii de succes „Copiii tăi sunt greşeală ta. Un ghid despre cum să creşti adulţi responsabili şi productivi”. Winget practică un stil dur, controversat, dar pe placul multor oameni; el nu umblă cu fineţuri, este stilul „încetează să te mai vaieţi şi treci la acţiune”. Copiii trebuie disciplinaţi, fără sentimentalisme şi recompense, doar e spre binele lor că să fie modelaţi în adulţi verticali.

Don Fontenelle este un specialist în psihologia copiilor, autorul best sellerului „Cum să fii un bun părinte descurcandu-te cu cele mai comune probleme de comportament la copii”. Acesta este autorul a 22 cărţi despre comportamentul copiilor şi adolescenţilor, a lucrat peste 35 de ani cu familii cu copii. El este avocatul tehnicilor pozitive din parenting.

Sursă foto: descoperă.ro

Citește continuarea pe: Româniatv.net

copilul - whatsapp 150x150Citeste si: WhatsApp – cea mai sigură aplicație de mesagerie!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.