Cum să îți gestionezi emoțiile ca un adevărat profesionist

Cum să îți gestionezi emoțiile - o WOMAN STRESS facebook 1024x512

Cum să îți gestionezi emoțiile ca un adevărat profesionist.Profesionalismul presupune o multitudine de lucruri – de la modul de a vă îmbracă și de a vorbi, până la atitudine și comportamentul din timpul întâlnirilor. Pe lângă toate acestea, pentru a deveni un adevărat profesionist, este important să acordați atenție și modului de gestionare a propriilor emoții.

În general, pentru a menține o atitudine profesionistă la locul de muncă, trebuie să aveți un echilibru din punct de vedere emoțional. Sentimentele dumneavoastră nu ar trebui să îi afecteze pe ceilalți și nici să îi facă să se simtă inconfortabil. Practic, ceea ce trebuie să faceți este:

  • Să nu luați lucrurile prea personal – de exemplu, să înțelegeți că feedback-ul pe care îl primiți în cadrul unui proiect face parte din job și nu reprezintă un atac la persoană, iar dumneavoastră ar trebui să răspundeți într-o manieră calmă și non-defensivă.
  • Să înțelegeți că sunteți plătit pentru un job ce are și părți care nu vă fac plăcere, dar colegii dumneavoastră nu sunt plătiți pentru a vă calma sau înveseli.
  • Să fiți drăguț și politicos cu oamenii, chiar dacă vă displac.
  • Să nu lăsați o zi proastă sau o stare de spirit negativă să influențeze modul în care interacționați cu colegii și clienții.
  • Să înțelegeți că dacă sunteți aveți probleme la birou, ceea ce trebuie să faceți este la este să cereți ajutorul cuiva care vă poate ajuta, nu să vă plângeți altora, să lăsați acel lucru să vă consume sau să vă afecteze restul muncii pe care o aveți de făcut și interacțiunile cu oamenii din jurul dumneavoastră.

Citeste si: Câteodată este necesar un strop de egoism pentru a avansa în carieră

Trebuie să conștientizați faptul că nu sunteți plătit doar pentru a vă face treaba, ci, în același timp, trebuie să contribuiți la starea de spirit de la locul de muncă sau, cel puțin, să nu îl transformați într-un mediu mai neplăcut…

Să ne gândim în felul următor: în afara biroului, oamenii pot încheia orice interacțiune cu dumneavoastră dacă le cauzați neplăceri, dar, la birou, colegii nu au altă alegere decât să rămână alături de dumneavoastră. În acele momente, aceștia nu se pot îndepărta de dumneavoastră și nici dumneavoastră nu puteți să nu evitați interacțiunile cu ei în viitor. În multe dintre cazuri, mai ales în cele cu spații de birouri comune, colegii nu vor putea “scăpa” fizic de dumneavoastră. Normele de comportament sunt diferite în acest caz față de alte contexte. Faceți cu toții parte din același mediu profesional, iar așteptările sunt ca dumneavoastră să minimizați efectele negative pe care le puteți avea asupra colegilor.

Asta nu înseamnă că trebuie să eliminați toate emoțiile, ci este important să înțelegeți că nu trebuie să acționați pe baza fiecărui impuls emoțional pe care îl aveți. Puteți fi supărat, să zicem, că un proiect la care ați lucrat din greu v-a fost trimis înapoi pentru corectură, dar tot trebuie să vă comportați într-o manieră profesionistă la întâlnirea pe care urmează să o aveți mai târziu acea zi –nu fiți îmbufnat sau retras, ci arătați un nivel decent de implicare și încercați să contribuiți cât de mult puteți. Puteți fi supărat pentru că șeful v-a rugat să stați peste program fără prea mult timp de înștiințare în prealabil, dar nu trebuie să vă plângeți colegilor la infinit.

Citeste continuarea aici: Doru Dima

Foto: askdrmanny.com

Cum să îți gestionezi emoțiile - 2dc621522878dba5560823a9eb2692e8 150x150Citeste si: Timpul nu se învechește niciodată

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.