Cum să previi apariţia varicelor!

apariţia varicelor - apari  ia varicelor 748x1024

Cum să previi apariţia varicelor! Potrivit statisticilor oficiale, 15-25% din populația adultă a planetei suferă de varice la picioare, însă aceste cifre în realitate sunt cu mult mai mari, deoarece o bună parte din populaţie nu se adresează la medic şi nu este inlusă în datele statistice. Semnele timpurii de boală varicoasă se regăsesc la jumătate din populaţie, iar la femei – de două ori mai frecvent.

În ciuda faptului că stilul de viață sănătos reduce riscul de a dezvolta varice, ereditatea, unul dintre cei mai importanți factori de risc în boala varicoasă, are o pondere maximală în apariţia maladiei. În cazul în care ambii părinți sunt bolnavi, riscul de a dezvolta varice la picioare creşte cu până la 60%. Totuşi, riscul de a dezvolta boala nu este o sentinţă! În cazul în care comporţi predispoziţie ereditară şi ai pereţii venoşi fragili, aplicarea măsurilor de prevenţie te feresc de boala varicoasă.

Persoanele cu risc înalt de boală varicoasă

Varicele afectează în special persoanele care petrec timp îndelungat în poziţie ortostatică, dar şi pe cele care duc un mod sedentar de viaţă, întrucât contracţia muşchilor gambieri este un factor ce contribuie la propulsarea sângelui venos către inimă. Boala varicoasă se întâlneşte de la vârste tinere: la chelneri, profesori, chirurgi, frizeri, dar şi la cei care petrec mult timp în poziţie şezândă, picior peste picior, la birou, în faţa calculatorului.

De ce apar varicele?

Chiar dacă boala varicoasă a membrelor inferioare are legătură cu anumite profesii ce presupun ortostatismul prelungit, dezvoltarea varicelor este condiţionată mai degrabă de anumiţi factori individuali, ereditari şi genetici: anomalii de traiect ale venelor picioarelor, pereţi venoşi fragili, anomalii şi degenerescenţe ale valvelor venoase.

Cum se manifestă boala varicoasă la nivelul membrelor inferioare?

În stadiile incipiente, semnele bolii sunt de multe ori neglijate, întrucât senzaţiile de arsură şi ,,picioare grele’’ la sfârşitul zilei, sunt frecvent atribuite oboselii fizice. Treptat, pielea de pe picioare devine umflată, păstoasă, iar încălţările încearcă să te strângă chiar de dimineaţă.  În acelaşi timp, poţi suferi de crampe la picioare. Ulterior, apar schimbări vasculare pe picioare, care amintesc ,,pânza de păianjen’’ori ,,steluţele’’.

Vezi continuarea aici: Unica.md

foto: Unica.ro

apariţia varicelor - emma 3 main 150x150Citeste si: Cum am facut față vaccinării? Cu încredere

Ai si tu o poveste despre copilarie? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE: Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.