Cum să conduci pe zăpadă?

Cum să conduci - IMG 8673

Cum să conduci pe zăpadă?  Nu vă ascund faptul că mă ucide ideea de a scoate mașina din parcare când afară ninge. Urăsc! Trecând peste faptul că toată lumea este plină de nervi, că unii încă se grăbesc, de aici și numărul mare de accidente, NU îmi place. Mi-am dat seama de ce nu îmi place abia după ce a venit la emisiune pilotul Adrian Grigore. Ca o doamnă elegantă ce sunt, am pus și eu întrebările acelea clasice:

  • De ce derapează mașina?
  • Cum facem să nu mai facă ce vrea ea?

Citeste si: Zeicescu, un deceniu în online?

Treaba cu condusul mașinii la mine e așa. Am visat de la 18 ani când mi-am și luat permisul că într-o zi o să am mașina mea. A fost parte din dorința de independență afișată constant, spre disperarea părinților, în adolescență. Când am avut pe mână mașina unui prieten… care știa un prieten ce avea o Dacie 1307, am zis că l-am prin pe Dumnezeu de un picior.  Picior care n-a mai apăsat frâna la timp, nici când am intrat în niște scări la ceva instituție. Nimic grav, mai mult eu m-am speriat!  Da, știu, pare imposibil. A fost! Norocul meu este că nu merg niciodată cu viteză și-atunci pagubele sunt minime.

Când am terminat cu 1307, și mă refer aici la faptul că am dat-o înapoi proprietarului, am rămas ca omul cu o chii după dragostea vieții. Așa că, spre  disperarea și lacrimile mamei, am făcut primul credit din viața mea. Zeicescu își lua mașină. Toată lumea era a ei!  Înțelesesem capitalismul. Iei bani de la bancă și îi dai înapoi. Am plătit zece ani, dar Dacia Solenza zisă și „Iubita” a fost prima mea mașină. A fost poate cea mai dragă mașină pentru sufletul meu de tânără entuziastă pe șosele.

Am aflat în timp și cum se transformă mașina în șifonier, dar mai  ales  cum este să derapezi pe zăpadă. Ce nu îmi place la zăpadă? Pare că NU ai control, iar asta mi se pare înfiorător. În general, ne place să deținem controlul,cu atât mai mult în mașină.

Citeste si: Zeicescu, gata cu somnul. Back to work!

Una peste alta, dacă nu faci scheme de mare curajos, să mergi în București când dă zăpada, nu e chiar atât de rău. Oricum suntem bară la bară. Doar să bage primarii utilajele să curețe bulevardele. De străzile dintre blocuri nu mai zic nimic. Important e să mergi încet și să nu apeși frâna, cum fac eu! Si apoi, cât poti să-i dai? Dacă prinzi a 3-a ești oricum fericit! Dar ca să nu lungim vorba, ce faci când nu ai control? Înveți să controlezi mașina, o greutate, pe zăpadă!  Vezi VIDEO

Citeste si: Cu cine te lupți când comunici?

În final, am ales în mod voit poza pentru acest post, recunosc. De vară așa, în mașină,  în Tenerife, pe drumurile lor senzaționale. Că poate trece iarna asta mai repede și putem să mergem și noi măcar cu 60 km/h. Până atunci, să visăm frumos și să conducem prudent. Poate niște cursuri de condus defensiv nu ne-ar strica! S-auzim de bine!

Citeste si: Cand iti aduci aminte de toate injuraturile. Show me the money!

Foto: Claudiu Popa

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.