Vine gerul! Cum să dezgheţi maşina în siguranţă?

Cum să dezgheţi maşina - cum desghe i ma ina

Vine gerul! Cum să dezgheţi maşina în siguranţă? Principalele probleme cu care ne confruntăm atunci când găsim mașina înghețată sunt: dop de gheață la încuietori, uși blocate de gheață sau strat gros de gheață pe geamuri.

 • Primul pas care trebuie făcut în acesta situație este dezghețarea uneia dintre portiere pentru a putea intra în mașină și a o porni.
 • Nu forțați ușile pentru că se pot rupe chederele. Soluția ar fi să folosiți un spray special pentru dezgetare, iar dacă nu aveți unul puteți folosi lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. Turnați lichidul și așteptați să-și facă efectul.
 • Atenție! Nu folosiți apa caldă! Riscați să se spargă geamurile sau să săra vopseaua.

Citeste si: 10 sfaturi esențiale. Cum să ai un semnal mai bun de internet acasă

 • Odată intrat în mașină, porniți motorul și dați drumul la încălzire.
 • Dacă aveți senzor de ploaie, dezactivați-l, altfel veți avea surpriză neplăcută să pornească ștergătoarele dacă parbrizul este înghețat.
 • Porniți ștergătoarele doar în momentul în care parbrizul este complet dezghețat și curățat. Dar NU folosiți ștergătoarele dacă acestea sunt înghețate, se vor deteriora foarte ușor. Pentru a evita înghețarea lor este indicat să le lăsați ridicate sau să le scoateți peste noapte.
 • Pentru dezghețarea parbrizului, folosiți aceeași metodă-cu spary-ul sau lichidul de parbriz. Când gheața începe să se înmoaie folosiți racleta pentru a o îndepărta. Folosiți racleta doar pentru geamuri, nu și pentru caroserie. Riscați să zgâriați vopseaua.
 • Anumite recomandări sugerează că puteți folosi sare grunjoasă pentru dezghețarea geamurilor. Dar ar putea apărea probleme în momentul în care se prelinge pe caroserie. Sarea poate afecta vopseaua.
 • Cea mai simplă soluție pentru a scăpa de bătăile de cap cu curățarea parbrizului ar fi să folosiți o folie specială. Gheața se formează deasupra ei, și în momentul în care o scoateți, parbrizul rămâne curat.

Sursa : De Stiut

Foto: images.pexels.com

Cum să dezgheţi maşina - Accidentul 150x150Citeste si: Boli frecvente la coloană. Durerea de spate poate anunța o boală

Ai si tu o recomandare pentru o silueta de vis? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.