Cum se fac jeanșii

Cum se fac jeanșii - Cum se fac jean  ii 1024x767

Cum se fac jeanșii. Îi purtăm zi de zi, în diverse variante, croieli sau culori, dar nu știm care este procesul tehnologic de fabricație. Pentru o pereche de jeanși pe care îi cumpărăm, lucrează mulți oameni, dar și mai multe aparate. În primul rând, nu lipsește tiparul. Nu ai cum să fii producător de blugi, fără tipar! Foarte important este și materialul din care sunt făcuți jeanșii, el este cel care îți arată dacă pantalonii vor rezista mulți ani.

E bine să știți că pantalonii cu buzunarele și cusăturile întărite cu tighele și ținte sunt confecționați dintr-un material special din bumbac , care se numește denim. Numele de denim provine din Franța sfârșitului secolului al XVI-lea, în orașul francez Nîmes. Aici era folosită o țesătură denumită „serge de Nîmes”, iar  numele de  „blue jeans” provine din expresia fanceză „bleu de Genes”, (albastru de Genova). Ea reprezintă o țesătură din lână și bumbac. Conform statisticilor, jeanșii sunt articolul vestimentar cel mai popular și mai folosit din lume.

Citeste si:Noutate în fashion! Alege două genți

Foto: 365daysofreviews.files

Cum se fac jeanșii - IMG 1726 150x150Citeste si:  Cum se face un caleidoscop?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.