Cum se servește vinul la masă

Cum se servește vinul - Cum se serve  te vinul 1024x683

Text de Elisabeta Pancea. Cum se servește vinul la masă. Noul An se apropie rapid și fiecare ne dorim să intram in noul an mai buni, mai blânzi, mai frumoși, cu casa aranjată și cu toate detaliile puse la punct, pentru ca tradiția din noaptea trecerii dintre ani să se păstreze și casa să rămână la fel tot anul ce vine.

Printre detaliile atent privite de gospodine se află și masa plină, îmbelșugată, de pe care nu vor lipsii mâncărurile și băuturile cât mai bune, mai aranjate și mai sofisticate. Pentru o gospodină care se respectă, servirea vinului este unul dintre detaliile care fac diferența. Iată câteva lucruri pe care poate nu le știai despre servirea băuturii aromate ce face deliciul tuturor:

Citeste si: Supele și ciorbele, vedetele culinare ale ANOTIMPULUI RECE

  • Dacă la masa de Revelion doriți să serviți musafirii cu vin alb, acesta trebuie păstrat în frigider și scos, la temperatura camerei, cu 20 de minute înainte de a fi servit. În cazul vinului roșu, acesta va fi păstrat la temperatura camerei, apoi pus la frigider, cu 20 de minute înainte de a fi servit.
  • În cazul șampaniei, este de preferat să fie servită în pahare de vin pentru a se elimina mai ușor bulele de aer.
  • Paharele de vin se așează în partea dreaptă a persoanei, deasupra de șervet.
  • Paharele de vin se țin de picior, deoarece, în cazul în care va fi ținut de cupa paharului, băutura se încălzește și provoacă ridicarea aromelor la suprafață. Ca urmare, vinul își pierde proprietățile.
  • Paharele se ciocnesc la jumătatea cupei, deoarece în această zona sticla este mai groasă și se evită spargerea paharului. În partea de lângă gura paharului, sticla este mai subțire.

Foto: bancroftwines.com

Cum se servește vinul - al  ptatul   n PUBLIC 1 150x150Citeste si: De la un bărbat, despre alăptatul în public

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.