Cum serveşte un bucătar cu stele Michelin o simplă mămăligă

- mamaliga1 1024x768

Cine nu s-a impiedicat vreodata la o simpla mamaliga? Ei bine, eu da. Si pentru ca se lipea, nu iesea, ba era prea tare…am mers pe mana specialistilor. Asa am aflat de un altfel de mamaliga, una delicata si foarte gustoasa. Iata! Ai nelamuriri? Citeste mai departe!- mamaliga

Cine nu își dorește să îi gătească un bucătar cu stele Michelin? Zeci de bucureșteni au trăit experiența culinară a vieții lor, având ocazia de a fi oaspeți ai cunoscutului Chef Bjorn van der Horst, cel care a transformat restaurante din Londra, Paris, Monte Carlo, New York şi Maldive în locații recunoscute pe plan mondial.

Aflat pentru prima dată în România, bucătarul cu stele a strecurat în lungul șir de dishuri rafinate și surprinzătoare un ingredient binecunoscut localnicilor:

“Am avut o surpriză pentru oaspeții mei, pentru a le demonstra cât de ușor este să transformi un ingredient simplu în ceva original, care, alături de preparatele potrivite, alcătuiesc o explozie de gusturi unice. Așa că, la un fillet de cod gătit ușor, calamari, scoici, jambon iberic, chorizo și emulsie de pernod cu pătrunjel, am adăugat chipsuri din … mămăligă. Reacțiile au fost excelente”, a declarat chef Bjorn.- bjorn

Acesta a dezvăluit audienței și rețeta: mălaiul se fierbe în lapte cu infuzie de trufe. Ulterior, se taie în forme, se presară cu mălai și se prăjește.

Evenimentul a fost primul dintr-o serie de degustări rafinate şi exclusiviste organizate la the Beef Club, restaurantul de premium dining din zona Dorobanți.

“Am ales să colaborăm cu Chef Bjorn van der Horst pentru a oferi altfel de trăiri, care impresionează până și cei mai pretențioși gurmanzi. Împreună cu echipa, condusă de chef Robert Cruicu, am învățat extraordinar de multe lucruri, care ne ajută să oferim din calitatea cu care Bjorn a câștigat încrederea mentorilor săi, Gordon Ramsey, Joel Robuchon și Alain Ducasse.”, a spus Dragos Panait, proprietarul restaurantului.- bun bun - friptura 1 - poza 4

The Beef Club este restaurantul dedicat celor care apreciază rafinamentul, combinațiile de texturi și arome, în acorduri de pian. Propune un meniu cu produse naturale, ce urmăreşte să surprindă fiecare ingredient în momentul său optim, când gustul şi proprietăţile nutritive ating cotele ideale.

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.