Cum va fi vremea de Crăciun

vremea de Crăciun - christmas cottage in snow landscape 1024x768

Cum va fi vremea de Crăciun.  Vreți să vă faceți planuri de Crăciun? Vreți să plecați în vacanță și să vă bucurați de ninsoare sau sporturi de iarnă? E bine să știți cum stăm cu gradele din termometre. ANM a transmis deja informații  pentru fiecare zonă în parte.

  • În Banat valorile termice diurne nu vor prezenta variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoză, urmând a se înregistra, în medie, maxime termice de 1…3 grade. Nopţile vor fi reci, cu valori de temperatură ce se vor situa sub limita de îngheţ, când media regională va fi în jur de -8 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an.Probabilitatea apariţie a precipitaţiilor de va fi mai ridicată în intervalul 19 – 20 decembrie şi 23 – 25 decembrie.

Citeste si: VIDEO- Vedetele au ieșit la colindat

  • În Crişana, la începutul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 0 grade, apoi aceasta va marca o creştere uşoară şi treptată şi va fi de 1…3 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborâte decât mediile climatologic specifice acestei perioade şi se vor încadra, în medie, între -6…-4 grade.Probabilitatea apariţie a precipitaţiilor de va fi mai ridicată în intervalul 19 – 20 decembrie şi 23 – 25 decembrie.

 

  • În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va marca o creştere şi va depăşi uşor pragul de 0 grade. Temperaturile minime vor caracteriza o vremea deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie de – 9….-7 grade.Probabilitatea apariţie a precipitaţiilor de va fi mai ridicată în intervalul 14 – 16 decembrie.

 

  • În Maramureş, valorile maxime de temperatură vor creşte uşor, până spre valori medii, de aproximativ 0…1 grad. Minimele nocturne se vor situa pe tot parcursul intervalului de prognoză mult sub pragul de îngheţ, cu valori medii de aproximativ -9…-7 grade, dar în intervalul 17-19 decembrie va fi ger, media regională situându-se sub -10 grade.Precipitaţiile vor fi prezente în fiecare zi, dar mai ales pe 19 decembrie, respectiv în intervalul 23-25 decembrie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse şi vor fi posibil mai însemnate cantitativ.

 

  • În Moldova, temperaturile maxime vor scădea accentuat, după care vor varia uşor de la o zi la alta şi se vor situa în jurul pragului de îngheţ, în medie, de -2…-1 grad în intervalul 16-18 decembrie şi spre 1…2 grade în restul zilelor. Minimele nocturne vor fi mult sub 0 grade, caracterizând o vremea deosebit de rece pentru această perioadă, cu valori în medie regională de -9…-8.

Citeste continuarea aici: Mediafax

Foto: inspiringwallpapers.net

vremea de Crăciun - primafotografie 150x150Citeste si: IMAGINEA ZILEI – Prima fotografie din lume valorează 450.000 de euro!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.