Cumpar memorie externa!

- mothers day 2015 meal ideas 620x4001

Eu uit de la mana pan’ la gura! Asa sunt eu, uituca! Si cand nu uit, uit sa imi aduc aminte sa NU uit! V-am zapacit? Ideea e simpla, sa o scriu pana nu uit. Cum fac eu sa imi imbunatatesc memoria? Oare daca ar exista memorii externe si pentru oameni, n-ar fi bine? Colegii de la jurnalistii.ro mi-au sarit in ajutor. Iata! - mothers day 2015 meal ideas 620x400

„Respectarea orelor de somn, alimentația bogată în antioxidanți și activitatea fizică regulată pot ajuta la îmbunătățirea memoriei. Micile pierderi de memorie sunt puse de cei mai mulți dintre noi pe seama înaintării în vârstă. Eronat! Indiferent de vârstă, susțin neurologii, creierul are abilitatea de a crea noi legături neuronale și de a le elimina pe cele nefolositoare. Iar această activitate a creierului este influențată, în principal, de stilul de viață. În plus, se recomandă să fim tot timpul conectați la diferite surse de informații și să evităm rutina, care este cel mai mare dușman al creierului și care poate influența negativ memoria.

Mizați pe pește!

Dacă doriți să vă mențineți creierul în formă, indiferent de vârstă, consumați de cel puțin trei ori pe săptămână pește, deoarece este bogat în Omega 3, un acid gras care facilitează legăturile dintre neuroni şi îmbunătăţeşte memoria. Cei mai grași pești sunt somonul și sardinele. Studiile au arătat că persoanele care consumă pește frecvent nu au probleme cu memoria. Dacă nu iubiți peștele, aveți opțiunea suplimentelor pe bază de Omega 3.

Un alt aliat la memoriei în lupta cu timpul sunt și antioxidanții, care se găsesc din belșug în fructele de pădure, în struguri și în roșii, și vitamina E prezentă în spanac, varză și broccoli.

Sportul, inamicul stresului

Fără dubii putem afirma că stresul este inamicul numărul 1 al creierului. Explicația este aceea că în hipocampus (o zonă a creierului care găzduieşte memoria) se găsesc mulţi receptori de cortizol, hormoni ai stresului, care, în timpul momentelor tensionate, se eliberează. Ca urmare, conexiunile dintre neuroni se slăbesc chiar în regiunea responsabilă de memorare.”

vezi continuarea pe jurnalistii.ro

 

Live & Belive

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.