Cumpăratul compulsiv, boala femeilor moderne!

cumpărat - woman 3040029 1280 1024x682

Cumpăratul compulsiv, boala femeilor moderne! Ți s-a întâmplat să ai momente în viață, fericite sau mai puțin fericite, pe care ai decis să le condimentezi cu o repriză puternică de cumpărături? Când vezi o promoție, chiar dacă nu ai nevoie de acel produs, faci orice să fie al tău? S-ar putea să faci parte din cei 5% dintre oameni afectați de cumpăratul compulsiv.

Cercetările recente arată că comportamentul compulsiv de cumpărare afectează aproape 5% din populația adultă din țările dezvoltate – în special femeile tinere din grupurile cu venituri reduse, iar afectiunea este în creștere, ultima estimare indicând faptul că aproximativ 14% din oameni au o formă ușoară.

În timp ce suntem cu toții familiarizați cu unele cumparaturi din impuls – cumpararea unui baton de ciocolată in timp ce astepti la casa – comportamentul compulsiv de cumpărare este foarte diferit. Când majoritatea oamenilor cumpără lucruri, ei sunt, în general, motivați de valoare și de utilitate. Cumpărătorii compulsivi achiziționează lucruri pentru a scapa de stres, pentru a obține aprobare socială și a-și îmbunătăți imaginea de sine.

Citește și: 4 principii pentru un magazin online performant

Acest tip de cumpărături reprezintă o dependență comportamentală caracterizată printr-o capacitate redusă de autocontrol și o rezistență mai redusă la declanșatoare externe, are grave consecințe psihologice, sociale și financiare pentru suferinzi și familiile lor. Cercetarea realizata la Salford Business School a folosit mostre din Marea Britanie, Spania, China și Republica Cehă pentru a dezvolta un nou instrument de screening pentru a diagnostica această tulburare. Instrumentul utilizează șapte declarații comportamentale. Dacă un respondent este total de acord cu acestea, ar putea fi un indiciu al comportamentului compulsiv de cumpărare.

Rezultatele indică faptul că noul instrument este mai eficient pentru comportamentul compulsiv de cumpărare decât instrumentele de diagnostic existente și, de asemenea, distinge între formele ușoare și severe ale afecțiunii. În cele din urmă, scopul este ca persoanele cu tulburări de cumpărare compulsive sa fie diagnosticate mai devreme, astfel încât să poată avea acces la ajutorul de care au nevoie.

Sursă foto: Pixabay

Continuare știre pe Hotnews.ro

cumpărat - cumparaturi online 90x90Citește și: Cum să faci cât mai eficient cumpărăturile online?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.