Cuplurile gay, recunoscute ca soți când călătoresc în România

gay - comanhamilton

Cuplurile gay, recunoscute ca soți când călătoresc în România. Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene a fost așteptată cu sufletul la gură de toate taberele implicate în acest ”război„, iar momentul anunțării ei a creat o undă de confuzie în rândul tuturor.

Ce a decis, mai exact, Curtea de Justiție: „Noţiunea ‘soţ’, în sensul dispoziţiilor dreptului Uniunii privind libertatea de şedere a cetăţenilor Uniunii şi a membrilor familiilor lor, cuprinde soţii de acelaşi sex. Deşi statele membre sunt libere să autorizeze sau să nu autorizeze căsătoria homosexuală, ele nu pot împiedica libertatea de şedere a unui cetăţean al Uniunii prin refuzul de a acorda soţului său de acelaşi sex, resortisant al unei ţări non-UE, un drept de şedere derivat pe teritoriul lor“

Citește și: Șoc la Hollywood – Kevin Spacey confirmă că este homosexual!

De aici, lucrurile converg către multe divergențe. Pe de o parte, tabăra comunității LGBT susține că România are obligația de a găsi forme alternative prin care să protejeze și familiile formate din cupluri gay (aici ne referim la parteneriatul civil) în timp ce partea mai conservatoarea continuă să insiste pe subiectul referendumului pentru definirea căsătoriei, cu atât mai mult cu cât, în aceeași decizie de astăzi, Curtea de Justiție menționează:

”Curtea precizează însă că starea civilă a persoanelor, care cuprinde normele referitoare la căsătorie, este o materie care intră în competenţa statelor membre şi că dreptul Uniunii nu aduce atingere acestei competenţe, statele menţionate fiind astfel libere să prevadă sau să nu prevadă căsătoria homosexuală. Ea aminteşte de asemenea că Uniunea respectă identitatea naţională a statelor membre, inerentă structurilor lor fundamentale politice şi constituţionale.”

Sursă foto:

gay - familiatraditionala 150x150Citește și: România, între familia tradițională sau parteneriat civil?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.