Curățarea tenului – reguli de aur!

tenului - curatarea tenului

Articol scris de Elisabeta Pancea. Curățarea tenului – reguli de aur! Curăţarea tenului nu este doar un moft avut de doamnele din societate care doresc să aibă un ten imaculat, că de păpuşă, ci o necesitate. Fiecare persoană, indiferent de sex trebuie să adauge în rutina zilnică şi partea de curăţare a feței, deoarece spălarea cu apă curată nu este suficientă. Apă nu poate îndepărta sebumul adunat în decursul nopţii când porii elimină, prin transpiraţie, toate impurităţile ce şi-au găsit adăpost în piele.

Există şi grupuri de persoane care, deşi în fiecare seară îşi curată corpul printr-un dus, evita faţă pentru a nu “alungă” somnul, deşi acesta este un mit. Astfel, pielea fetei nu conţine numai grăsime adunată cumulată peste noapte, ci şi restul bacteriilor de peste zi, adunate din praf, resturi de produse cosmetice care nu au intrat în piele şi chiar din aerul poluat ce ne înconjoară.

Înainte de a începe curăţarea tenului, este nevoie de curăţarea mâinilor.

Curăţarea tenului se face de două ori pe zi, dimineaţă şi seară şi de câte ori este necesar pe parcursul zilei. În funcţie de tipul de ten al fiecărei persoane, curăţarea trebuie făcută cu o soluţie astringentă, săpun special pentru ten şi, în cazul în care aţi aplicat pe ten produse pentru machiaj, folosiţi neapărat demachiant.

Alegeţi produsele corespunzătoare tipului de ten pe care îl aveţi. În general sunt recomandate produsele cu un pH de 5.5, fiind necesar că produsul să cureţe suficient grăsimile dar, totodată, să nu deshidrateze pielea, oprind dezvoltarea celulelor.

Nu va lăsaţi păcăliţi de produsele cosmetice scumpe ce promit îndepărtarea ridurilor, a coşurilor sau a punctelor negre prin simplă spălare şi clătire sau aplicarea pe faţă timp de 10-15 minute, apoi clătire, deoarece nu veţi observă efecte. În cazul în care vedeţi schimbări, acestea se datorează altor factori. Pentru curăţarea tenului de imperfecţiuni precum coşurile, ridurile sau punctele negre sunt necesare produse ce conţin acizi, cu un pH între 3 şi 4, care nu există sub formă de produs cosmetic, ci doar în tratamentele medicale aplicate un supravegherea doctorilor. Substanţele cosmetice aplicate pe ten din dorinţa de a corectă imperfecţiunile îşi pierd efectul imediat după ce au fost spălate sau, în cazul celor aplicate fără spălare, pot îngraşă sau, mai rău, usca şi irită pielea.

În continuare, cele mai eficiente şi practice produse de curăţare a tenului sunt săpunirile pentru faţă, spumă de curăţare, cleaner-ul, indiferent dacă produce sau nu spumă şi apă micelara, care au, de obicei, pH neutru, curăţând pielea fără a o deshidrată sau afecta în vreun fel.

Sursă foto: articole.3k.ro

tenului - BNI Green Trends Unisex Hair Style Salon Hair Strightening  150x150Citeste si: Cum să ai un păr superb și sănătos pe timpul iernii!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.