Cum să faci curățenie în casă în doar 15 minute

curățenie în casă - Dishwasher filled with dishes in a modern kitchen

Cum să faci curățenie în casă în doar 15 minute? N-ai apucat să faci curat și ai aflat că diseară ai musafiri? Cum ar fi dacă ai putea face curățenie în doar 15 minute. Evident, nu vei putea face ca apartamentul să arate ca după curățenia de primăvară, dar măcar să nu se vadă prin părțile esențiale. Ce e important să reținem? Organizează curățenia în funcție de principalele  zone de interes ale vizitatorilor.

Livingul – Să începem cu sufrageria. Primul loc unde vei alege să stai cu musafirii este livingul. Așa că prima mișcare inteligentă ar fi să cureți această zonă. Aruncă cutiile de bere lăsate pe masă și dacă nu ai timp să pui obiectele la loc, aruncă-le pe toate într-o cutie strategică, în spatele canapelei. Le iei mâine la mână și le vei pune la locul lor.

curățenie în casă - Stylish living room from CB2

Dormitorul – Ce vezi când te uiți la un dormitor? Patul. Vezi, cumva aici lucrurile sunt ceva mai simple. Punctul central și principala ta misiune din dormitor este să faci patul. Chiar dacă mai ai o haină aruncată pe undeva, asta nu înseamnă că dormitorul arată rău. Fă patul și vei schimba fața camerei! Trage draperia complet, așa ca o cortină. O să dea senzația că ai făcut curățenie în dormitor.

Baia –  N-ai ce face, musafirii vor ajunge și la baie. Aici există trei zone de interes – podeaua, cada și chiuveta. Pune repede niste apa și detergent  într-o galeată. Foloseste mai întâi  amestecul pentru a curăța cada și chiuveta. Îți ia 30 de secunde fiecare acțiune. E important să lucească puțin. La final, bagă în amestec mopul și șterge repede pe jos. Desfă un odorizant de cameră proaspăt și închide ușa de la baie. Parfumul o să fie mai intens și senzația de curățenie mai pronunțată.

Bucătăria –  Chiar dacă nu le place să gătească, musafirii  vor ajunge și în bucătărie. Aici avem două lucuri care trebuie rezolvate rapid. Vasele din chiuvetă și firmiturile de pe masă.  Ai rezolvat asta, ai scăpat de emoții. Dacă ai și niște flori proaspete să le pui pe masă, o să distragi subtil atenția, mai ales a doamnelor!

Dacă faci lucrurile astea, minima curățenie se va vedea. Sper doar să nu ai musafiri cu spirit de observație dezvoltat, care să verifice cât de mare e praful pe cărțile din bibiliotecă și rama tablourilor de pe hol. Have fun!

curățenie în casă - Dining room table from West Elm

curățenie în casă - 13655460 R3L8T8D 650 parveke muutos11 150x150

 

 

Citeste si: 10 idei pentru decorarea BALCONULUI

 

 

Ai vreun sfat despre curățenie pe care vrei să-l faci cunoscut? Il facem vedeta in comunitatea femeilor Perfect Imperfect. Trimite-l la mine: emmazeicescu@gmail.com

Adaptare după: decoist.com

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.