Stiați că femeile și bărbații văd DIFERIT? Pe bune…

- people face man woman 152675 1 1024x640

Text de: E. Mara

Stiați că femeile și bărbații văd DIFERIT? Conform unor investigații științifice făcute de Israel Abramov și echipa sa de la CUNY’S Brooklyn, bărbații au o sensibilitate crescută la detalii și mișcare, pe când femeiile sunt mult mai bune în ceea ce privește nuanțele culorilor.- people face man woman 152675 1024x640

foto: quotesgram.com

Cum s-a făcut experimentul?

Cercetările au fost făcute pe un grup de bărbați și unul de femei. Fiecare grup a fost rugat să descrie diferite culori. În urma acestui studiu s-a descoperit că bărbații au nevoie de un canal mai mare de culoare, iar micile diferențe între nuanțe erau dificil de observat pentru ei. Totuși, bărbații puțeau să identifice mai repede imaginile în mișcare, ceea ce pentru femei a fost o adevărată provocare. Dar mai multe despre acest studiu găsiți aici.

Se spune că ochii sunt fereastra spre suflet, însă dacă privim la ochii noștri vom observa că sunt mai mult decât atât.

- Eye blue

Hai să vorbim și despre culoarea ochilor!

Persoanele cu ochi albaștri însumează un procent destul de ridicat al populației în anumite zone ale Europei și Eurasiei. Și în ciuda faptului că oamenii cu ochi albaștri sunt răspândiți peste tot în lume, oamenii de știință au reușit să determine că ei au un comun un singur părinte. Altfel spus acum 6000-10000 de ani în urmă un individ din regiunea mării Baltice a suferit o mutație (ceva legat de mutația unei gene OCA2 care este responsabilă de cantitatea de producție a melaninei).- images

Au rezultat ochii albaștri și tipul a făcut copii care la rândul lor au făcut copii și tot așa. Până la el, absolut toți oamenii aveau ochii căprui. Îți dai seama ce special este pentru istorie tipul ăsta?

Citest si: Cum am devenit blondă? Indrăgosteşte-te de părul tău!

- crying eyes

Hai să vorbim despre LACRIMI!

Lacrimile sunt de mai multe feluri și satisfac diferite nevoi.

  • Lacrimile basale –  acest tip de lacrimi nu au nimic de a face cu emoțiile. Ele doar păstrează ochii hidratați.
  • Lacrimile durerii – Ele sunt formate ca răspuns la durerea fizică. Astfel de lacrimi au o compoziție chimică menită să ajute vindecarea. Deci plânsul nu e rău!
  • Lacrimile de emoții –  se formează ca răspuns la tristețe, stres sau bucurie. Aceste lacrimi conțin hormoni care pot ajuta corpul să scape de efectele chimice ale emoțiilor.

Iar apropo de ce vedem. Hai să vorbim despre ce vedem atuci când ne uităm în oglinda. Adu-ți aminte, nimeni nu te poate vedea mai frumos decât tine….privește cu atenție! Experimentul Dove îți arată cât ești de frumos…dacă privești în oglindă!

Citeste si: Frumusetea, intre perceptie si origini!

Sursa foto: mobilegeeks.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.