Dan Antonescu: „Depresia nu apare ca o răceală”

depresia - woman desperate sad tears cry depression mourning 2

Dan Antonescu: „Depresia nu apare ca o răceală” România a fost zguduită în ultimele zile de două gesturi criminale și suicidale care au creat o puternică emoție publică și au readus în discuție subiectele depresiei și geloziei, care au făcut iarăși victime nevinovate.

Invitat telefonic la perfect Imperfect, specialist criminolog, a explicat cum trebuie să fim atenți la oamenii de lângă noi atunci când cad în depresie, dar și cum gelozia trebuie rezolvată prin metode alternative, non-violente.

Citește și: Și voi..cum o luați de la zero iar?

”Depresia nu apare ca o răceală, deși chiar și răceala dă semne. Depresia involuează omul, ea trebuie observată de colegi, de șefi. Șeful trebuie să știe și problemele personale ale celor din subordine.
Depresiile pot impieta asupra bunei activități. Și rudele trebuie să sesizeze imediat, mai ales că omul avea drept de port armă. Trebuie imediat să îi ridici dreptul de a avea armă.

Gelozia este boală psihică. Una este o hârjoneală în vorbe și alta este când îți faci un țel în viață să suspectezi. Un conflict în cuplu se poate rezolva în multe feluri: există negociatorul, psihologul, divorțul.
Când alege această cale, unul se duce în mormânt, altul în pușcărie, dar de copil ce se alege?”

Photo via Visualhunt.com

depresia - femeie fericita 150x150Citește și: 9 ţări în care este bine să trăieşti dacă eşti femeie

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.