INTERVIU – Dan Hill, omul care îți citește emoțiile, vine pentru prima dată în România!

dan hill - 14569576 10209071590921861 314735029 n

Dan Hill, omul care îți citește emoțiile, vine în România! Ar fi minunat dacă am putea  să ne dăm seama de fiecare dată când suntem mințiți sau când cineva nu e  sincer în relația de business. Dan Hill, vine pentru prima dată în România să vorbească cu publicul.

Este expert recunoscut la nivel internațional în identificarea emoțiilor prin instrumentul de citire a microexpresiilor faciale făcut cunoscut prin bestseller-ul Blink și serialul TV “Lie to Me.”. Înainte de a avea ocazia să îl ascult live, i-am adresat câteva întrebări care te pot pune pe gânduri. Cu siguranță de azi vei fi mai atent la expresiile faciale ale prietenilor, ale celor dragi sau ale angajaților.

Trăim într-o lume care ne sperie uneori. Oameni falși, minciuni, trădări. Cum putem să „citim ” un om după expresia feței?

Dan Hill:  Există șapte emoții de bază – fericirea, surpriza, tristețea, frica, furia, dezaprobarea și disprețul. Zâmbetele ne duc cu gândul la fericire, rânjetul specific… la dispreț. Furia face ca fața să se strângă, iar dezgustul provoacă respingere.  Frica face ca fața să se albească, o persoană surprinsă va face ochii mari, iar tristețea se manifestă prin „căderea ” gurii. Dacă mă întrebi despre minciună, nu există niciun muschi al minciunii. Nu e ușor să îți dai seama când cineva minte, altfel înșelătoria nu ar exista iar oamenii s-ar camufla ca animalele. Primul pas este să te uiți la discrepanțe, sentimentul este X, dar cuvintele pe care le folosește sunt Y. Eu îi spun  decalajul dintre vorbe și emoții.

La ce să ne uităm atunci când cunoaștem pentru prima dată o persoană?

Dan Hill: Emoțiile ne pot ajuta să creionăm câteva detalii despre personalitatea omului. Dacă omul pare furios, poate că și este un om furios care poate ceda și cine știe, poate chiar să lovească. Poate să fie o persoană care disprețuiește un om prudent și tot așa. M-aș ghida după zâmbet, de obicei zâmbetele, dacă sunt sincere, ne arată un om cald și reciprocitate, deci ne-am afla într-o situație favorabilă.

 Ochii, sunt oglinda sufletului. Ne putem da seama din ochi ce tip de om este?

Dan Hill: Ochii și mișcările musculare din zona ochilor trebuie urmărite mereu. Am mai mare încredere în ce vedem acolo decât în privința musculaturii de la nivelul gurii.  E interesant de observat că  atunci când cineva ne privește constant în ochi poate să fie un semn,  fie de iubire și atracție, fie un semnal de …sunt gata să mergem la „război”!

Dar despre dragoste? Cine e mai greu de „citit” –  femeile sau bărbații?

Dan Hill: Bărbații sunt mai puțin subtili, dacă e să facem o comparație cu femeile.  Amândouă sexele arată facial ceea ce simt, asta și dacă bărbații ar acorda puțin mai mult timp să observe ce se vede pe fața partenerei, spre deosebire de alte părți ale corpului ei.

Citeste si: Stiati de ce Zebrele NU fac ulcer?

Se sune că femeile mimează mai bine fericirea. Puteți să vă dați seama dacă o femeie este nefericită, dor uitându-vă la fața ei?

Dan Hill: Tristețea este emoția cea mai subtilă, cel mai greu de citit. Pentru cei care nu au experiență în citirea feței, le-aș sugera să încerce să decripteze și să observe mai ales ridicarea sprâncenelor, în partea lor internă.

Să zicem că vreau să angajez  pe cineva. Pot să îmi dau seama, uitându-mă la fața lui, dacă este o persoană loială?

Există o șansă rezonabilă.  Dacă ai să cauți semnele care arată posibilul dispreț al persoanei sau tipul de angajament emoțional pe care persoana poate să îl facă.  Motivația și emoția au același tip de origine în limba latină –  a mișca, a face să se întâmple. Vrei un angajat loial, atunci verifică dacă e un angajat activ. Dacă nu e un angajat activ, nu va fi nici loial, iar tu ca angajator nu poți să dai dovadă de loialitate față de un angajat indiferent, ales din greșeală.

Vrei să câștigi una din cărțile lui și un autograf? Hai sa il cunosti si tu pe Dan Hill în cadrul conferinței Great People Inside. Pe Dan Hill îl puteți vedea pe 12 octombrie – Brașov, în cadrul  conferinței   Greeat People Inside – The new world of work – pe care am plăcerea să o moderez în fiecare an. 

 

dan hill - iStock 000035696454 Small 0 150x150

Citeste si: Munca EFICIENTĂ presupune să facem un pas în SPATE

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.