De-a sexul

sex - femeiesex

De-a sexul. Problema zilei și a zilelor: De ce nu (mai) vor femeile sex? Urmând filonul cercetătorilor vecinilor britanici și curajului de neaoș român, care nu vrea, nici dacă-i tai membrele trebuincioase, să fie mai prejos, în urma unui studiu (nici nu mai contează proveniența de vreme ce rezultatele sunt în-gri-jo-ră-toa-re), a rezultat că o cincime (șoc) dintre persoanele cu vârste între 30 și 80 de ani (extrema aceasta nu am priceput-o) nu sunt mulțumite de viața sexuală. ,,Wow”. La studiu au participat 200 de femei. Habar nu avem câte aveau 30 de ani, câte 80, dar să nu fim cârcotași și stricăm frumusețe de rezultate statistice amețitoare.

Parcurgem problema în continuare. 17% dintre ele s-au declarat satisfăcute. Îmi și imaginez răspunsul unei bunici: Măică, mă apucă așa o căldură și-o patimă, și mă apasă și mă dor toate oscioarele. Și-un geamăt, și-un freamăt și neica strângându-mă de mijloc. Etc. Ni se explică frumușel că studiul a relevat una dintre principalele cauze ale vieților sexuale apatice, lipsa timpului. Neică, îmi vine o poftă și-un dor, când mă uit la tine, dar mai am de rulat sarmale. Sau varianta pentu segmentul de 30 de ani:  Baby, da, oh, te vreau, nu mai pot, dar îmi cad pisicuțele în miniatură de pe unghii. Stai, să-mi fac programare la salon.

Citește și: Totul despre sex – cele mai ciudate curiozități despre sexualitate.

Bineînțeles, aceste interpretări satirice sunt foarte departe de adevăr. Ce putem noi face dacă nu avem cultura… sexului și că, la Fifty Shades of Gray, nu prea au mers bărbații? Că nu-l putem urni pe Gică (personaj fictiv) din pantofii lui, să nu mai urle  la vecinul de vizavi, să nu înjure și să-și priveasca soața, 3D, printre pârjoale. Că nu putem nici să încingem atmosfera în bucătăria joasă, strâmtă, mirosind a parizer și că, după ce-i administrăm soției niște palme de acomodare, ne luăm cu altele. Trecând de glumele acestea deșănțate, România este plină de familii în care sexul este un tabu, iar tandrețea o raritate. Un fel de lume absurdă în care a-l ține pe celălalt de mână este o prostie, a-l săruta ori strânge în brațe toată noaptea, niște chestiuni inutile. Satele românești sunt pline de femei trunchiate în feminitatea și frumusețea lor, iar bărbații capătă din mojicia indiferenței și lipsei de înțelegere, de simțire, de fior și vrajă ale iubirii.

Sexul/dragostea sau oricum alegem să îl/o numim trebuie privită ca o înlănțuire de inimi și trupuri până-n străfundul celuilalt. A vorbi prin gesturi de o intimitate fără seamăn, de a-i săruta trupul dintr-un capăt în celălalt, temerile și culmile, trecând cu limba peste defecte, mușcând ușor de ele, totul ca și când… ca și când, mâine nu există, iar clipa aceea, de o nețărmurită forță, îți intră în piept și pune inima celuilalt în tine. Sexul pe pilot automat, al plăcerii pur carnale, este bun de folosit atunci când nu vrei să (te) simți, căci în rest, focul acela arzându-ne ne face vii și ne apropie de celălalt, așa cum este el în esență, gol, dându-ne din timpul lui, din visele și inima plină de hârtoape.

Cuprinși de această poezie, am uitat subiectului studiului. Nimic nu este mai enervant decât aceste concluzii care vin să-ți sfărâme craniul și să te indigneze. Căci știi că răspunsul stă în dragoste și fugă de tot ce-ți rezervă lumea. Nu este dragostea o poveste care ne duce într-o altă lume? Sexul fără dragoste este ca și cum ai mânca iască. Îți umpli stomacul, dar nu simți și altceva.

 Sursă foto: tumblr.com

sex - eminescu 150x150Citește și: Eminescu. Fală în mijlocul pieței.

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.