De-ar fi aici…

de-ar fi aici - femeiepat

De-ar fi aici…O seară de toamnă plăcută, cu aer cald și nori ce anunțau ploaia. Prin parc, în drum spre casă, pe fiecare bancă vedeam câte un cuplu ce își declara iubirea în lumina apusului. Chiar și pe fântâna din care apa nu mai țâșnea, de teamă să nu îi ude, doi porumbei împărțeau îndrăgostiți o bucățică de pâine.

Îi priveam ca într-un film 4D, realizând cum vântul îmi bătea prin haina descheiată. Astă vară era și ea aici, dar a plecat cu promisiunea că va reveni la toamnă…însă nu toamna asta.

Dacă era aici, nu strângeam în mână geanta de la laptop, căci mâna ei era mereu rece și o mângâiam să o încălzesc în pumnul meu, punându-i de pe buze cele mai dulci cuvinte, pentru ca atunci când va deschide palma, din ea să zboară fluturi spre cerul violet.

Auzeam, printre rânduri, declarația lui de dragoste. Era mai bună ca a mea, dintr-un singur motiv: avea cine să o asculte. De-ar fi fost ea aici, i-aș fi adus întreg paradisul și iubirea mea ar fi fost poezia ei preferată. N-aș fi ajuns până la Lună, fiindcă gura ei mi-ar fi mulțumit acoperind-o pe a mea într-un sărut cu gust de miere și trandafir.

Unii se concurau în jocuri pe telefon. Mai rar când se întâmplă așa ceva. Dacă era lângă mine, avioanele nu apucau să decoleze când ea le dobora. Și ce să vezi? Nici nu aș fi fost trist că am murit cu întreaga flotă cocoloșită și aruncată la gunoi, pentru că mângâierea ei m-ar fi scos uscat din mijlocul oceanului, dorindu-mi să mai mor o dată, de două ori, doar pentru consolarea din altă poveste.

Toamna îndrăgostiților din parc, sărbătoarea sufletului ce iubește. Frumos moment, frumoasă zi. Dacă era aici, sărbătoream și noi, dar nu așa, Chipul ei în dreptul geamului, fumând o țigară, în stilu-i matinal, cu tricou larg alb și păr dezordonat, e cea mai frumoasă imagine. Mă apropii încet, alăturându-mă ei cu un pahar de vin dulce. Stinge țigara tacticoasă, fără vreo expresie, și-mi mulțumește pentru băutură, printr-un dulce sărut, și pleacă. Și-mi oferă misterios un zâmbet pentru încredere, în timp ce trupul firav se abandonează în brațele mele, chemându-mă să îl alint.

Imaginea mea preferată ce o port în suflet, vegheată de lumina unui zâmbet, mâ îndeamnă să mă îndrept spre un buchet de trandafiri. Doar eu știu cât s-ar bucura pentru că nimeni nu a trecut de bariera seriozității de zi cu zi ce îi protejează spiritul copilăros de oamenii din jur.

M-m oprit la jumătatea drumului, pentru că ea nu e aici. Însă, de-ar fi aici, n-aș mai merge eu acolo, în lumea ei, să o aduc în lumea mea. N-ar mai fi dor și am sărbători, ca restul, doar o zi.

Sursă foto: catchy.ro

de-ar fi aici - shopping online 150x150Citeste si: Tu faci cumpărături online?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.