De ce „Balena Albastră”?

De ce „Balena Albastră”? - 15624878 567326936794225 1791848776659369984 n

De ce „Balena Albastră”? Pentru că se spune că balenele au o puternică dorință de suicid, tocmai de aceea eșuează pe plaje. Jocul în sine constă în mai multe misiuni la care sunt supuși tinerii, de la tăiatul venelor până la aruncatul în gol.”

Când am citit prima dată despre jocul Balena Albastră, m-am crucit.  „Se presupune că acesta ar fi cauzat deja peste 100 de victime în Rusia și Ucraina, dar și în stânga Nistrului.Jocul cu denumirea „Balena albastră” îi obligă pe tineri să îndeplinească un șir de misiuni teribile, începând cu tăiatul venelor și terminând cu săritul în gol, de pe acoperișul cladirilor.”(evz.ro)

Am stat și m-am gândit- dacă scriu, poate le dau idei unor tineri, dacă nu scriu…poate că unii părinți nu vor fi informați. Am ajuns la concluzia că e mai bine să știi ce rău te poate paște, decât să bagi capul în nisip… ca struțul.

Ce e Balena Albastră?

„Balena Albastră” – jocul care împinge tinerii la sinucidere!

Mă tot gândesc că mă bucur că Idris este încă atât de mic. Așa îmi pare că stau încă departe de el toate nenorocirile create de om. Ce om bolnav a creat „Balena Albastră”? Care să fie resorturile pentru un asemena joc sadic. Cum aflăm dacă adolescentul nostru este atras de acest joc?

Verifică bine, vezi dacă puiul tău intră în grupuri numite „50 de zile până la..”, „Trezește-mă la 04.20”, „f57-f58”, „Casa liniștită”, „Niapoca”, „Marea balenelor”, „Balena albastră”, și hashtag-urile: casabalenelor, calealactee, 150destele, vreauinjoc, ff33, d38.

„Zilnic, celor implicaţi li se dă o sarcină, cea finală fiind suicidul.” Voi vă dați seama de gravitatea situației?  Hai să ne aducem aminte de adolescență, să ne aducem aminte de schimbările de stare, de instabilitatea emoțională, de reacția pe care o aveam când părinții nu ne lăsau să facem ce vrem. Fix pe asta mizează acești nenorociți!

Așa că dragi părinți, atenție! Cred că e mai bine să știi care sunt pericolele și să le poți ține sub control. Mai ales în epoca digitală când suntem vulnerabili în fața tuturor noutăților, care pot să fie adesea lucruri de care copilul trebuie să fie ferit. Rolul părintelui în viziunea mea  este de a fi ghid prin viață pentru copilul său. Nu gardian, ci ghid! Ghidul trebuie să știe că internetul pentru copii aduce o mulțime de avantaje, dar că poate să fie și foarte periculos.

Poți să spui că  NU o să se poată întâmpla asta copilului tău.  Dar de ce să riști? Credeți că părinții celor peste 100 de copii din Rusia și Ucraina,  care se pare că au murit în urma acestui joc stupid…ar fi vrut să știe mai multe?  Viața nu este un joc, să avem grijă de ea!

Foto: Fotograv

De ce „Balena Albastră”? - 16122857 1915331445366715 2024239965168205824 n 150x150Citeste si: Cum discută două femei?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.