De ce cred în EL?

de ce cred în el? - 16584894 199673517177879 6842270373002608640 n

De ce cred în EL? Nu cred în devoalarea prea intimă a credinţelor religioase. Nu cred, cu atât mai mult, în oamenii care se bat cu pumnii în piept, în numele credinţei. Legătura cu Dumnezeu e intimă, fragilă, vulnerabilă şi nu se afişează la poză. Ea nu se folosește cu un scop…

Din acest motiv nu am să scriu foarte multe, dar cum în seara asta mi-am adus aminte  de moartea unei doamne, m-am gândit un pic la asta. Suntem atât de vulnerabili, atât de trecători, încât uneori mă întreb dacă ne dăm seama de asta. Şi mă mai întreb ceva, de ce nu ne dăm seama mai repede că a sacrifica ideea de viaţă pe altarul bunăstării fără limite şi al ambiţiilor de preamărire… e greşit, atât de greşit!

De ce cred în EL? Pentru toate câte învăţăm pe lumea asta, pentru toate zbaterile, pentru toate cumpenele, pentru toate încercările care m-au făcut să fiu ce sunt – om! Nu e cale mai frumoasă să te dezvolţi decât prin viaţă, aşa cum e ea uneori, grea, complicată, dar şi foarte frumoasă?  Cred că avem cu toții o misiune, diferită, care ne marchează existența și care ne face să fim ce suntem… Tu știi care e misiunea ta?

Citeste si: De ce „Balena Albastră”?

Nimi din ceea ce e divin nu trebuie explicat în amănunt. Nu poţi convinge pe nimeni de existenţa unei trăiri, a unui sentiment sau a bunătăţii.  Viaţa ne demonstrează că singurul stâlp real pe care îl avem este credinţa. Credinţa că în cele din urmă bunătatea este calea, asta este filozofia mea! Eu cred în oameni buni, în oameni care au sufletele deschise, oameni care ajută mai mult decât judecă, în oameni frumoşi  care inspiră. Dacă şi tu cunoşti oameni de acest calibru, ţine-i aproape!

Sunt îndrăgostită de viaţă, mi se pare una dintre cele mai faine trăiri, să fii conştient că eşti viu! Nu ştiu dacă aţi încercat şi conştiența morţii și mă refer la clipa aia când realizezi că ai putea să nu mai exişti. Clipă aia care face diferenţa e acolo! Motiv numai bun  spui – mulţumesc!

N-am putut niciodată să explic prea clar de ce cred în EL, poate e o limitare personală sau poate nu cred că trebuie să explici cuiva despre ceva ce simţi. Un lucru e cert, viaţa e cel mai frumos dar, nu vă bateţi joc de ea, ar fi păcat.

„Credinţa nu înseamnă că Dumnezeu va face ceea ce tu îi ceri. Credinţă este convingerea că El va face ce este drept.”(Max Lucado)

de ce cred în el? - 22793 883260948386405 1637600886391850717 n 79237300 150x150Citeste si: Fii Fericit! Ieși din Zona de Confort!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE– Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.