De ce eşuăm fără drept de apel?

de ce eșuăm - IMG 20161218 203031

De ce eşuăm fără drept de apel? Care e una dintre cele mai grele lupte din viaţă noastră? Unii ar zice că sunt cele din dragoste, iar alţii s-ar orienta spre partea financiară.În viziunea mea cea mai dificilă este lupta ta…cu tine! Cu toţii ne dorim să fim mai buni în afaceri, mai performanţi la job sau mai apreciati în viaţă. Toată lumea vrea asta, dar câţi facem ce trebuie?

Citeam de curând o carte pe care va recomand să aruncaţi o privire – Drumul tău către succes- Lorand Soares Szasz & Brian Tracy. Am militat mereu, nu doar în materie de carieră, pentru evoluţia individului, asa ca citeste…o faci pentru tine! Ca să mă fac şi mai bine înţeleasă, îţi adresez o întrebare: Cât din succcesul pe care ţi-l doreşti depinde de tine?

De cele mai multe ori, hai să recunoaştem, când avem un succes, ne arogăm dreptul de a fi învingători. Noi am făcut ca acel lucru să se întâmple, noi merităm felicitările, masa şi dansul! Când dăm cu capul de zid, cine e vinovat?

Citește și: De ce ne mințim că suntem buni?

În general, în vizor sunt şefii, colegu’, colega, destinul sau…”Aşa a vrut Dumnezeu!”. Nu e simplu să recunoşti că ai dat-o de gard… chiar TU.

Mergând pe firul logic, nu pot să nu mă întreb – în lupta cu noi- ce arme avem? Ca să atrag succesul, trebuie să-l fac să se întâmple, să muncesc şi să am răbdare. Problemele noastre de manageriere a carierei pornesc dintr-un singur punct. Eșuăm în faţa noastră!
„Autodisciplina este abilitatea de a-ţi impune ce ar trebui să faci, când trebuie să o faci, indiferent dacă ai sau nu ai chef.” Elbert Hubbar
Da, ea, autodisciplina! Prezenţa ei ne face mai eficienţi, lipsa ei ne face să ne pierdem pe drum, către nicăieri.
Ce faci când mergi spre nicăieri? Mergi şi iarăşi mergi…şi degeaba! Nu ajungi nicăieri, pentru că nu ţi-ai dorit nimic.
Am să îţi dau şi un exemplu personal. Una dintre dorinţele mele cu adevărat importante a fost, acum mulţi ani, să ajung să lucrez într-o televiziune de ştiri, în regim de Breaking News. La un moment dat am uitat că am şi verbalizat gândul ăsta. Noroc cu viaţa, mi-a scos în cale omul căruia îi împărtăşisem acest mic „secret”. S-a uitat la mine şi mi-a zis:
-Bravo, ţi-ai împlinit visul!

Şi acum intervine întrebarea, a fost destin, muncă, autodisciplină sau noroc? Cred că e un pic din toate, dar dacă ar fi să aleg o trăsătură care merită să fie premiată pentru efiecienţă, aceea este: disciplina /autodisciplina.
Fără ea, poţi să ai noroc şi talent cât casa, tot nu vei ajunge prea departe. Dacă înveţi să te organizezi, ai toate şansele ca visul tău să devină realitate.

Așadar, care e visul tău?

de ce eșuăm - 2015 05 11 1431379932 5609107 motherdaughteratthebeachCiteste si: Lumina a durat puțin. De ce ne facem rău?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.