De ce nu cred in alb si negru!

- 12336361 1081127028565204 276112753 n1

M-a intrebat cineva ce cred despre radicalism si extreme. Nu am cum sa nu observ ceva ce e in noi, in unii dintre noi. Pare ca in ultimii ani, incet si sigur, ne transformam din oameni entuziasti, cu sperante si asteptari … in hateri.  Suntem rai  si ne place! O vad peste tot, indiferent de domeniu. Oamenii nu se mai suporta, se impart in cele doua tabere si da-i paruiala. Uneori, la propriu! Nu mai e timp pentru griuri. Esti cu mine sau esti impotriva mea! Nu mai conteaza ca poti sa te regasesti la  stanga sau la dreapta, nu. Nu mai este timp pentru doi, e timpul pentru cei care arunca mai multe laturi. Ciudat este …ca ne si place! Ne place lupta, disputa, conflictul, intriga, zazania, barfa.  Ne place viata cu scandal! Cei prea calmi sunt etichetati rapid ca fiind slabi. Nici pentru ei societatea nu mai are rabdare. Ce nevoie sa mai fie de oamnei echilibrati, in vremuri de „razboi”. Ce relevanta mai are bunatatea, daca ea nu te  ajuta  …cand celalalt te alearga.

- 12336361 1081127028565204 276112753 n

foto: Claudiu Popa

Sa intorci si celalat obraz, nu?  Usor de zis, greu de facut. Si da-i si lupta! Si uite asa, ne vom invata copiii sa fie combativi, luptatori, critici si mai ales sa fie transanti si radicali. Si fereasca Dumnezeu sa fie mai slab de inger, la armata cu el…sa-l facem om! Sa fie puternic, caci sensibilitatea nu e trasatura de viitor.  Si cum am un moment de introspectie, ma intreb daca sa pun nevoia de negativ pe seama geneticii. Ar fi simplu, nu o s-o fac.  Mai bine aleg sa o pun pe contextului. Mi-e greu sa cred ca omul se naste rau. Exista macar cateva  lucruri care ne potenteaza agresivitatea: dezamagirea, frica si lipsa de educatie!  Dezamagirea o inteleg, frica se infrunta, dar prostia…e multa si e greu de lucrat cu ea. Asa ca nu ma mir ca  stam foarte prost la capitolul educatie. Ultima fita… in mediile prea putin educate este „viata pe barosaneala, asta inseamna sa fii mafiot.”

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.