Când și de ce te îndrăgostești de zăpadă?

de ce te îndrăgostești - 15282042 1374092372602000 749197827 n
Când și de ce te îndrăgostești de zăpadă? Nu mă omor după iarnă, fiecare celulă din corpul meu suferă când începe soarele să își piardă din putere. Pur şi simplu nu-mi place frigul, nu-mi place şi pace! Mă văd trăind într-o ţară unde iarna să ne trateze cu blândeţe.
Ce faci însă când copilul vrea afară la zăpadă, plecat fiind într-o zona cu aer curat şi fulgi de nea? Iei toate hainele pe tine și te duci la plimbare… Te întorci să mai iei și o căciulă, cine știe cum îți îngheață urechile. Și când mă gândesc că ar putea fi primăvară mereu…
Prima ninsoare de care Idris s-a bucurat cu adevărat …a avut loc anul asta. Trezit cu mami și tati, mâncat, spălat, îmbrăcat și p-aci ți-e drumul!  Îmi aduc aminte cum se uita anul trecut la ea, parcă în silă. Ce mama mamelor este treaba asta albă și rece?  Acum, ar fi stat o zi întreagă afară, fascinat de zăpadă şi de energia găștii  ieşite la plimbare.
Cât de tare e să te arunci în ea….Mă rog, n-a fost prea fericit când a fost „săpunit”, aşa cât să primească botezul rece. Şi da, nu prea înţelege de ce zăpada e rece, iar  mâinile îi  îngheață rapid, chiar şi cu mănuşi. E o treabă tare faină cu bucuria asta sinceră! E ceva ce uităm cînd ne facem mari.
-Mami, afala zăpadă!
N-ai cum să nu iubeşti iarna când ai copii și îi auzi spunându-ți asta, E momentul ăla în care te bucuri pentru bucuria lui şi faceţi o alergătură pe cinste printre mormane de zăpadă. Excursia, la vârsta celor mici, se va termina( e drept!)  cu un şir neîntrerupt de miorlăieli, atunci când va fi prea obosit că să mai meargă singur prin zăpadă.
Pentru că mizez pe un tip de parenting care nu îl ţine dependent de fusta mamei, îi spun mereu că poate, îl motivez şi, ce să vezi, funcţionează! Am observat asta în mai multe rânduri:  cu cât crede el că nu mai poate, cu atât eu îi spun că reușește și singur. Și îi iese! Abia atunci mă răsplătește cu un zâmbet care îmi încălzește sufletul. Ce altceva să îți dorești mai mult?  Așa că bucurați-vă de iarnă și visați la primăvara ce va să vie!
“Iarna poate salasui doar in mintea mea, dar o primavara eterna imi stapaneste sufletul.” Victor Hugo
de ce te îndrăgostești - 15356798 1374092412601996 422063748 n
Photo Credit: Fotograv

de ce te îndrăgostești - copiipatinoar 150x150Citeste si: Renunțăm la teme. Nu mai bine renunțăm de tot la școală?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.