Te-ai gândit vreodată de ce urlă o femeie?

de ce urlă o femeie - 15306112 1435194676521521 6139715045950488576 n

Te-ai gândit vreodată de ce urlă o femeie? Pornesc mica mea expunere de la  ideea că nu iau în calcul cazurile  patologice, când ea nu cunoaște alt limbaj decât cel cu decibelii dați la maxim. Da, există! Nu sunt de acord cu tiparul și mă enervează din principiu. Cine urlă degeaba, să sta acasă!

Zâmbesc și când îmi aduc aminte de faptul că în general când o femeie este furioasă, în spatele ei se află un bărbat care habar n-are ce a făcut. Există însă unele situații când ai să vezi că femeia se transformă într-un personaj pe care nu îl recunoști. Ochii îi ies din orbite, gesticulează des, venele îi sunt umflate. Nu te baza pe faptul că e doar o chestiune hormonală. E fiartă, iar asta nu e bine pentru tine!

Eu cred că atunci când femeia urlă, e de bine. Cum așa?  Simplu, asta înseamnă că îi pasă. Da, știu, o să îmi pun bărbații în cap, dar nu ar fi prima dată. Păi hai să facem un exercițiu de imaginație, cu mai puțină ipocrizie.  Când o femeie își ceartă bărbatul,  care din diverse motive a uitat să plătească o factură, nu îi mai acordă timp iubitei sau a călcat strâmb, femeia ia foc și explodează. E un fel de bombă cu ceas, iar tu ai să simți pe pielea ta gradul ei de frustrare.

„Femeia e ca o punguță de ceai: nu știi niciodată cât de tare este până nu o vezi cum fierbe.” — Eleanor Roosevelt

Treaba cu femeia care fierbe este simplă, femeia face iureș:

  • când vrea să mai repare ceva între voi
  • când are senzația că nu o auzi cu adevărat
  • când mai speră că relația nu a ajuns la final
  • când nu vrea să îți spună tranșant –  Pleacă!
  • când nu știe pe ce drum să o ia
  • când o doare sufletul pentru voi doi
  • când simte că a obosit!

Femeile sunt greu de înțeles, asta e clar. Dar oare dacă ea ar fi calmă, ar obține mai mult?  Și apoi, nu o spun eu, o spune domnul Freud: „„Femeia e o creatură menită să fie iubită, nu înțeleasă.” Așa că zic să vă bucurați că ea se agită ca o apă minerală…poate a început deja să te ierte. Ce zici de asta?

Cum dezamorsezi o femeie furioasă? Nimic nu o stârnește mai tare pe femeia rănită, dacă în fața evidenței…tu negi realitatea. Ca și tine, și femeia are nevoie să i se dea dreptate, să-i recunoști că ai greșit sau pur și simplu să o iei în brațe. Femeia nu stă să calculeze prea mult, când furia pune stăpânire pe ea, dar este ușor de scos din „priză” prin gesturi mărunte și cuvinte simple.

In concluzie, mai bine o lasați să urle și în funcție de gravitatea „păcatului”, aplicați strategia de îmblânzire a scorpiei. În iubire, totul se rezolvă, atât timp cât ne dorim amândoi. Când unul o ia la stânga, fără să se mai uite înapoi, ecuația este soluționată. În dragoste, trebuie să găsești răbdarea, înțelepciunea și toleranța de a merge mai departe.

„Da-mi, Doamne, seninătate  sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curaj ca sa schimb lucrurile pe care le pot schimba și ințelepciune ca să fac diferența între ele” – Reinhold Niebuhr

Foto: Elena Hirtan

de ce urlă o femeie - 16110897 1250015995078102 2561002717006790656 n 150x150Citeste: Când mama devine cea mai dulce închisoare

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.