De ce nu faci azi ce îți dorești?

de ce - DSC 0612 1024x681

De ce nu faci azi ce iti doresti? M-am urcat in masină și mă îndrept spre job. Îmi funcționează deja toate rotițele din cap.  La ceas de seară( când voi veți vedea articolul), stau bine la capitolul adrenalină, dar nu mai sunt eficientă. Sunt o tipă matinală! Seara  caut mereu să ascult ceva relaxant. O conversație în FM îmi atrage atenția. „De ce nu faci azi ce iti doresti?”, întreabă cineva. Îmi plac întrebările care mă provoacă și care îmi fac mintea să funcționeze.

Mărturisesc, am  o problemă cu oamenii care NU  fac, deşi își proiectează planuri mărețe. Nu mai spun nimic despre cei care NU fac mare lucru, dar au timp să îi critice pe cei care măcar încearcă, cu bune sau rele și uneori cu erori de parcurs. Cu toții greșim! Eu cred că oamenii care NU fac se pierd cumva în detalii și uită esentialul. De ce nu faci azi ce îți dorești? Când vrei ceva,  mai ales dacă e o provocare în materie de job, trebuie sa acționezi! Sa faci, sa spui, sa acționezi, să crezi – cam asta e filozofia mea de viață! Nu exista, cel putin în cazul meu, recompensă care să fi căzut din cer.Treaba cu para mălăiață, pe mine m-a cam sărit din schemă!

 Dacă nu faci tu pentru tine, nu cere de la alții. Sunt dușmanul declarat al lui „o să fac, „o să spun” ,  „o sa încerc”! Prefer să cred în azi și acum!  Nu degeaba spunea Colin Powell că :” Un vis nu devine realitate prin magie. Este nevoie de transpiraţie, determinare şi muncă grea.”

Citește și – 5 dorințe secrete ale fiecărui angajat

Eu cred că de cele mai multe ori, atunci când vrem să ne apucăm de un proiect nou,ne împiedicăm de frică, facem pasul înapoi și preferăm să nu riscăm. Doar că atunci nici nu știm ce ar fi fost dacă puneam un strop de curaj în plus! Și asta e trist, foarte trist!

Cum să faci să fii organizat când lucrezi?

  • Începe de dimineață –  Dacă ești ca mine( genul matinal) ar fi de preferat să te așezi la birou la prima oră din zi. Iei cafeaua și te apuci de treabă. Te vei concentra mai bine și poți termina proiectele în timp util.
  • Fă-ți o listă – Cel mai adesea când am de făcut mai multe lucruri, ori mă pierd în ele, ori le pun pe hârtie și le iau pe rând. Așa am observat că sunt mai eficientă!  Multitaskingul este viața mea, dar am observat uneori că atunci când scriu în șapte părți…rămâne loc de mici erori. Așa că… mai bine le luați pe rând!
  • Ignoră telefonul mobil –  Am observat că atunci când am ceva important de făcut, mai ales când e vorba de ceva care îmi cere atenție, telefonul mobil și notificările mă cam scot din film. Așa că atunci când mă apuc de scris un proiect, las telefonul pe silent. Abia după mă uit la notificări, altfel nu aș mai termina niciodată.

Dacă simți că ți-e temă să faci pasul, e foarte bine. Asta înseamnă că ești viu, că ai emoții firești și că poți trece peste ele. Depinde de tine cât de departe vrei să „călătorești” în viața asta! Hai, mai stai pe gânduri?

de ce - varsatormakeupsursaKUDIKA 150x150Citeste si: Ce trebuie să facă o FEMEIE in afaceri!

Ai si tu un sfat pentru afaceri profitabile? Trimite-l la noi: office@prfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.