De ce suntem FRAIERI când iubim? Pentru că ORGOLIUL este pasiunea noastră!

De suntem fraieri cand iubim? Pentru că ORGOLIUL este pasiunea noastră! - 12733656 523317761173212 8210318436098160327 n 1

De ce suntem fraieri când iubim? Aceasta poate fi  o întrebare retorică… M-am tot gândit la lucrurile care erodează un cuplu, indiferent de cât de frumoasă este povestea de amor. Că tot e Dragobetele vreau să punctez faptul că bărbatul păcătuieşte capital atunci când orgoliul LUI este mai important decât capriciile EI, iar femeia este în eroare când îşi ridică ştacheta la un nivel greu de atins. Este evident că suntem diferiţi, că suntem construiţi altfel, că percepem şi simţim foarte personal situaţiile de viaţă. Să poţi să potoleşti capriciile unei femei e ca harta cu promisiuni de autostrăzi  – o chestiune aproape imposibil de realizat. De ce e femeia capricioasă? Femeia cere ca parte din nevoile ei să fie SATISFĂCUTE de bărbat. Asta o face să simtă în siguranţă, asta o face să aibă confirmarea  că el o iubeşte cu adevărat, asta e femeia. Ciudată și complicată fiinţă. Avem nevoie ca bărbatul să:

 • Să facă
 • Să acţioneze
 • Să confirme
 • Să protejeze
 • Să observe
 • De suntem fraieri cand iubim? Pentru că ORGOLIUL este pasiunea noastră! - 12733656 523317761173212 8210318436098160327 nIn cealalată parte a ringului bărbatul are nevoie că femeia  să OFERE şi să ACCEPTE:
 • libertate
 • căldură
 • simplitate
 • distracţie
 • SEX!!!

Să luăm un exemplu concludent, de ce apreciază/ serbează femeile Valentine’s Day sau Dragobetele?  Unii bărbaţii cred că este vorba de o supradoză de romantism. Greşit! În discuţiile cu femei, de-alungul timpului a reieşit faptul că dacă bărbaţii au nevoie de confirmări în ale „vânătorii”, femeile au nevoie de confirmării în ale amorului de acasă. Lucru greu de cerut bărbaţilor, care nu gandesc: „La naiba, de ce trebuie să demonstrez DIN NOU?!”

De ce pleacă femeile după un alt mascul care vine cu flori, bomboane şi cadouri? Pentru că FEMEIA vede în noul mascul cel care confirmă amorul from time to time şi are grijă ca nevoile ei să fie satisfăcute. Egoism? De acord!

De ce au bărbaţii relaţii pasagere? Printre altele si pentru că, măcar în acel moment, NIMENI nu le cere să depună efortul de a CONFIRMA ceva.  E doar o competiţie sportivă, la care ei se pricep foarte bine, deci sunt in zona lor de confort. Vin, seduc si pleaca acasa. Niciun stres!

Există vreo variantă de compromis? Da, se numeşte să ACCEPŢI şi să OFERI câte ceva din ce îşi doreşte celălalt. Nu îţi place Valentine’s?  Trimite-i o floare la birou, cu altă ocazie. Asumă-ţi însă că ea, tembelă fiinţă va ofta ca o gloabă când va vedea că prietenele ei au fost recompensate în ziua aia „specială”. Şi mai e ceva, roagă-te ca vreun alt pretendent să nu vadă şi să simtă că e loc de împins …o floare! Bărbaţii nu se stresează, ei acţionează!

Una peste alta, e important sa faci compromisuri. Orgoliul e bun, victoria e dulce…dar pe termen scurt!

Iubirea Adevarata este atunci cand intalnesti pe cineva si toata viata ai ochi doar pentru EA/ EL!
#dragobete

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.