VALENTINO, o colecție ca o DECLARAȚIE de dragoste

declaraȚie de dragoste - 1467896783 syn elm 1467833561 valentino ruffs2

VALENTINO, o colecție ca o DECLARAȚIE de dragoste. La finalul unei prezentări ca o piesă de teatru, ai senzația că însuși Shakespeare urmează să defileze și să spună: „Dragostea este pur şi simplu o nebunie!„.

Parfumul epocii elisabetane, citate din Shakespeare și materiale pictate manual, pe asta au mizat directorii de creatie ai casei Valentino, Maria Grazia Chiuri și Pierpaolo Piccioli pentru colecția toamnă -iarnă 2017. Jurnaliști vorbesc despre această colecție ca fiind ultima semnată de cei doi pentru celebra casă de modă. De aici, probabil, efectul dramatic, dar și romantic al colecției. Prezentată la  Săptamâna Modei, capodopera Valentino  te va face să te întorci în timp în perioada în care frumusețea era naturală, nu avea nimic vulgar iar atenția pentru detalii făcea diferența. Cu un parfum romantic, cel mai recent exercițiu de delicatețe Valentino aduce în prim plan rochii pentru care a fost nevoie de 580 de ore de lucru, la capitolul broderie. Iată un exemplu.

declaraȚie de dragoste - Valentino Haute Couture Fashion Week Fall Runway 2016 14

Superba rochie, pentru care au fost nevoie de sute de ore de cusut, rămâne un exmplu de feminitate și introspecție romantică : „ Dacă mă iubești, sunt în inima ta. Dacă mă urăști, sunt în mintea ta!”( W. Shakespeare)

Toată colecția se remarcă prin minunatele gulere elisabetane, într-o mărturie poetică asupra faptului că unele croieli sunt fără de moarte. E doar o chestiune de timp până se întorc în revistele glam de fashion. Moda, etern păcat feminin, găsește mereu surse de reinventare în teatru, literatură, artă, muzică sau  poezie.

declaraȚie de dragoste - 1467896788 syn elm 1467833716 valentino ruffs1

Colecția toamnă- iarnă semnată Valetino readuce în prim plan și rochiile pictate manual. Pentru această rochie, pictată de mâini dibace, a fost nevoie de 110 ore de migală. Calitatea în modă se obține prin implicare, multă trudă și personalizare.declaraȚie de dragoste - Valentino Haute Couture Fashion Week Fall Runway 2016 9

Nu degeaba Anna Wintour spunea: Creează-ți propriul stil. Fă-l să fie unic pentru tine, dar identificabil pentru alții.” 

GALERIE FOTO

sursa: elle.com

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.