Dedicat ţie, Te Iubesc!

dedicat - what love feels like

Text de: E. Mara

Ai avut momente când ai visat cu ochii deschiși? Când în mintea ta era doar persoana iubită? Ești norocos, dă-mi voie să-ţi spun. Eu am astfel de momente în fiecare zi și așa mă simt: norocoasă. Pur și simplu SIMT  și e suficient pentru mine. Acele câteva minute în care mintea mea e liberă și în care doar imaginea persoanei pe care o iubesc îmi e în minte sunt cele mai frumoase și „neputincioase clipe din viața mea”.

dedicat - 7691011292 e00d0867b8 b

Honore de Balzac spunea: „Un singur ceas de dragoste poate face cât viața întreagă” și cred că avea dreptate. Pentru că nu există nimic mai plăcut decât teama și plăcerea, nerăbdarea și setea pe care o simți când ești cu iubitul sau iubita.

Toate golurile din suflet sunt umplute și știi că ești în siguranță. Nu-ți pasă dacă el/ea este perfect/ă. Pentru că și tu și eu am simțit cuvintele lui Jodi Picoult „Nu iubești pe cineva pentru că este perfect, îl iubești în ciuda faptului că nu este.”
Nimic mai adevărat. Îl iubesc în ciuda a tot ce nu-mi place la el, nu știu altfel, nu vreau altfel și aici, s-ar potrivi de minune ce spune Pablo Neruda „Te iubesc fără să știu cum sau când sau de unde. Te iubesc pur și simplu, fără complexităti sau mândrie; te iubesc pentru că nu știu altă cale…”

Ce faci însă în zilele în care poate ţi-a greșit? Sau poate a fost urâcios dimineața, a uitat să mă sărute înainte să iasă pe ușă. Sau poate pur și simplu a avut o zi grea… Ce fac eu? Atunci încerc să-mi amintesc de vechiul proverb chinezesc care spune „Iubește-mă când o merit cel mai puțin, căci atunci am cea mai mare nevoie.” Și o fac mai puternic, mai tare. pentru că știu că nu are nevoie de cicăleală și de ceartă, știu că are nevoie de sprijin…atunci are mai mare  nevoie de mine! Are nevoie  să-i amintesc ce spunea Antoine de Saint Exupery „A iubi nu inseamnă a ne privi unul pe celălalt, ci a privi amândoi în aceeași direcție.” Fără el și el fără mine am fi egali cu zero. E o chestiune tare complicată, această aritmetică a iubirii. Când zici că îţi dă cu plus, îţi dă cu virgulă! Mignon Mclaughlin spune că „În aritmetica iubirii, unu plus unu fac totul, pe când doi minus unu este egal cu zero.”
Îl cred, pentru că nu-l pot contrazice, îl cred pentru că am simțit golul lăsat când persoana pe care o iubești pleacă. Îl cred pentru că suntem suma deciziilor noastre. Caragiale avea o vorbă : „O mare durere să iubești, o mare nenorocire să scapi de această durere.” Și nu, nu vreau să scap de această durere. Vreau să avem același drum și  să mergem amândoi de mână. Nu drumul este interesant, ci omul care te însoţește. Alfred de Musset:. „Nu știu unde duce drumul meu, dar merg mai bine când te țin de mană.”

Și nu-mi pasă de ce se vede, de ce se aude, ci îmi pasă de tine, de noi și atât. Știi de ce?
pentru că..
„Iubirea se aseamană întrucâtva cu focul: doar că cei dinafară văd mai degrabă fumul, iar cei dinlăuntru, flacăra.”-Jacinto Benavente

…iar tu ești flacără mea!

Te iubesc D.P.P

dedicat - love lettersdedicat - love 49

Sursa foto: yourtango.com

 

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.