Demisionez din slujba de femeie

femeie - Screenshot 29

Demisionez din slujba de femeie. Viața are uneori un scenariu insuportabil. Trezitul greoi de dimineață, serviciul, înjurăturile din trafic, proiectele, prezentările și întâlnirile obositoare, ridurile ochilor care nu mai par doar ,,de expresie”, cele câteva cute de pe coapse pe care doar tu le vezi, plânsul înfundat și zâmbetul automat, vasele de spălat, hainele de călcat, nopțile de sex, mai mult sau mai puțin mulțumitoare, relațiile care nu merg sau nu mai poți păși tu.

De fiecare dată când văd cărți cu titlul ,,10 pași ca să…”, mă gândesc că ar trebui să existe una care să se numească niciun pas ca să fii fericit. Să existe dimineți în care să te trezești, să privești răsăritul și să demisionezi din slujba de femeie. Să tragi pe tine niște blugi strâmți, fără să-ți pese că ai câteva grame în plus pe coapse, să-ți ascunzi sfârcurile care ai vrea să fie altfel, nici tu nu știi cum,  sub o cămașă bărbătească, cu mâneci largi, să-ți pui brățări pe care să le freci una de alta în tramvai, ele să hârșâie și lumea să se uite tâmp la tine, să-ți lași părul încâlcit și să pleci. Oriunde. Niciunde. Cu melodiile preferate în căști. Cu visele pe care nu le spui nimănui. Nici celui pe care-l lași să-ți rupă chiloții cu gura de pe tine. Nici celei căreia îi plângi ușor pe umăr și ea îți spune doar ,,Va fi bine”. Niciodată poate nu va fi. Dacă tot circulă peste tot lozinca aceasta cu ,,timpul înseamnă bani”, să nu faci nimic în unele zile. Să te plătești singură cu o sticlă de vin, cu un film sau o piesă de teatru la care să râzi sau să plângi ca o copilă. Să te adâncești într-o carte care să-ți facă inima să tremure mai mult decât ți-a alergat în piept, atunci când cineva și-a strecurat mâinile sub bluza ta. Să te îmbraci cu rochia preferată. Nu pentru o întâlnire amoroasă, nici pentru una de afaceri, ci să te trântești fără eleganță în pat, să fumezi ca un birjar, să asculți zgomotul enervant al străzii, să bei ceva tare și să uiți obiectivele de atins.

Citește și: Dacă vrei o femeie puternică, fii deștept! 

Ar trebui să existe zile în care, așa cum spunea Cioran, să ne putem da demisia din omenire. Să nu fim ceea ce așteaptă ceilalți de la noi, să nu ne dorim sâni ori fund mai mare, nici salarii mai umflate. Să ne oprim. Să respirăm. Să respirăm. Strada. Copacii care stau să plesnească. Zâmbetul copiilor. Cerul care uneori este tulbure precum obrazul unui îndrăgostit care așteaptă primul sărut ca pe un jurământ. Să lăsăm lumea să alerge. Încotro își dorește. Noi să stăm pe loc. Să ne dezbrăcăm, măcar din vreme-n vreme, de tot ceea ce societatea ne forțează să purtăm și să încercăm să fim fericiți. Fie și pentru simplul fapt că trăim. Că încă putem visa și spera. Că încă putem să facem lucrul acela pe care ni l-am propus la 17 ani, dar, de la 19, de când a trebuit să plătim chiria, am uitat.

Viața trece asurzitor de repede. Regretele sunt pentru veșnicie. Există doar clipa de acum care nu va reveni niciodată. Este singura certitudine pe care o avem. Singura șansă să fim și să facem ceea ce ne împlinește cu adevărat. La dracu’ cu lumea! Timpul, pe care îl măsurăm în minute și înghesuim în el chestiuni de făcut, se risipește, căci uităm să smulgem din viețile noastre moderne și câteva clipe egoiste, în care să vibrăm în fața unei zile însorite. O zi în care, pe lângă tot ce ni se cere și încercăm să fim, să ne oprim și să călcăm așa cum suntem de fapt.

Nu trebuie să aruncăm slujbele și pe toată lumea la gunoi, desigur. Însă, uneori, trebuie să existe zile de concediu existențial, în care să trăiești simplu, nebunește, ca și cum ai fuma din nou prima țigară în spatele blocului. Sunt atâtea nopți de ales, pe care ai vrut să le trăiești, și pe care acum le poți împlini. Și ce dacă este ora prânzului? Putem să ne prefacem că este mijlocul nopții și ne îmbătăm strașnic cu fericire, cu muzică și cu…vin.

Sursă foto: Jairo Alvarez

femeie - femeiural 150x150Citeste si: Te-ai gândit vreodată de ce urlă o femeie?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.