Dependenţă emoţională sau iubire adevărată?

Dependenţă emoţională sau iubire adevărată? - Lovers 1024x640

Dependenţă emoţională sau iubire adevărată? Se spune că o relaţie care se bazează pe dependenţă emoţională şi nu pe iubire, nu va dura. E foarte clar că o relație care nu se bazează pe iubire,  independență, acceptare, toleranță, are puține șanse să aibă un viitor luminos.  Cum faci diferența între iubire și dependență? Iată 7 diferenţe importante între iubire şi dependenţă emoţională:

1.De obicei oferiţi sau cereţi?
Iubirea adevărată înseamnă să oferi, nu să obţii ceva. Dacă eşti sau sunteţi preocupaţi de ceea ce veţi obţine de la relaţia voastră, atunci vă bazaţi pe dependenţa emoţională şi nu pe dragoste.

2. Partenerul este responsabil de felul în care eşti?
Dacă spui că sănătatea, fericirea şi siguranţa ta se datorează partenerului, acesta este un semn de dependenţă. Şi mai mult dacă nu ştii cum să trăieşti fără partenerul tău, eşti dependent.

Citeste si: Iubirea dintre doi triști

3.Trăieşti în lumea basmelor
Nu ai cum să-ţi iubeşti partenerul, dacă în mintea ta ai găsit un personaj perfect de basm cu care îţi asemeni iubitul-a.

4. Ai o listă de aşteptări de la partenerul tău
Ai o listă cu calităţi fizice sau mentale pentru ca partenerul tău să te facă să fii mulţimită de relaţie? E bine să avem anumite standarde, însă dacă păstrezi toate aşteptările nerealiste de la partenerul tău ca să te simţi iubită, atunci este semn de dependenţă emoţională.

5. Vă focusaţi pe atracţia fizică sau emoţională?
Atracţia fizică este importantă într-o relaţie, dar dacă aspectul fizic contează cel mai mult, atunci eşti dependent emoţional.

6. Eşti tristă şi singură când partenerul nu este cu tine?
În cazul în care simţiţi un gol sau sunteţi neliniştită când iubitul nu este lângă tine, atunci eşti dependent de el. Este bine să îţi fie dor de el, dar atunci când eşti singură contează să fii împăcată cu tine.

Citeste: De ce ne chinuie iubirea?

7. Autocunoaşterea
Într-o relaţie trebuie să te cunoşti foarte bine pe tine şi să te accepţi aşa cum eşti. Să ştii care sunt pasiunile tale, visele şi scopurile. Dacă nu ai răspuns la aceste lucruri, atunci ai nevoie de un partener pentru a umple golul din viaţa ta.

Sursa: DeStiut

Foto: kiketele.com

Dependenţă emoţională sau iubire adevărată? - 16230932 267101757054022 4334742421192572928 n1 150x150Citeste si: Cum am facut față vaccinării? Cu încredere

Ai si tu o poveste despre copilarie? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE: Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.