Și voi..cum o luați de la zero iar?

zero - depresie

Și voi..cum o luați de la zero iar? Am avut un început de an crunt. Depresiv e puțin spus. Dezamăgit de oameni pe care îi urcasem pe un piedestal, de la cei cărora le făcusem loc în inima mea, până la zona profesională. Și colac peste pupăză, cu o răceală ce m-a ținut închis în casă.

În jurul meu totul se dărâma. Cu zgomot și mult praf. Și răcit și cu lumea făcută țăndări. Ce să vezi, viața te pune, la intervale doar de ea știute, la pământ și te invită, cu un zâmbet aproape perfid, să o iei de la zero. Bun, să zicem că ești un om care își dorește mereu să o ia de la zero. De câte ori poți face asta? De câte ori să ai forța și puterea să spui: nu e bai, viața mi-a tras-o, dar îmi revin eu?

Citește și: Pe cine lovește depresia în ianuarie?

Greu de spus. Nu cred că ține doar de cât de puternic ești. Oricât ai fi de puternic, există o limită a căderilor. Sau așa cred. Ideea este cu totul alta. Care să fie acele motive care să te facă să reușești mereu să te recuperezi după niște dezamăgiri crunte? Care să fie motivul pentru care, dezamăgit mereu de oameni, să nu renunți la a crede în ei, să nu renunți la a le mai da o șansă?

Și, mai ales, care să fie motivul pentru care, deși viața aproape că ne dă palme după palme când vorbim de iubire, relații serioase, curtare, romantism, femei de poveste, noi continuăm aproape sadic să mergem după aceste valori personale?

E greu cu depresia. Te dărâmă. Am recitit de multe ori articolul Emmei legat de depresia postnatală și Iadul prin care a trecut. Mi-a fost greu să îmi imaginez. Dar am fost mândru de ea și de cum a reușit să iasă din această poveste cu mult gri. Aș vrea să spun asta și despre mine.

Numai că, la acest moment, sunt în acel stadiu din viață în care aproape că urăsc oamenii. Mă uit în jurul meu și văd numai falsitate, minciună, ipocrizie, prostituție morală și nu numai. Toate ascunse în spatele unor zâmbete atât de bine conturate, că aproape ai crede în ele.  Când posesorii le au la îndemână doar pentru pozele de Facebook și Instagram.

Se spune că primul pas să scapi de depresie e să o recunoști. Dar care o fi al doilea, că iar mă apucă..depresia!

Sursă foto: sănătate.bzi.ro

zero - 0ZjwRcW 150x150Citeste si: E ger afară, îngheață Iadul!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.