Descoperă România la pas!

România - walking 1024x576

Descoperă România la pas! Există în țara noastră și inițiative frumoase, de succes,care încearcă să evidențieze locurile deosebite pe care România le are și care, din păcate, sunt poate prea puțin cunoscute.

Un astfel de proiect îi aparține Laviniei Toma, cea care organizează trasee culturale de tip „walking„ prin România, toate reunite sub egida Federației Internaționale de Sport Popular (IVV). Cele mai multe trasee sunt organizate prin orașe sau împrejurimi, sunt accesibile oricui, indiferent de vârstă.

Citește și: Unde ar trebui să călătorești în 2017

Lavinia Toma este cea care a reușit să aducă și 3 orașe din România pe această hartă a „walking-ului„: București, Târgoviște și Cluj: „În luna octombrie 2016, câţiva norvegieni au mers împreună cu noi pe traseele propuse – «Bucureştiul interbelic», «Târgoviştea medievală», «Klausenburg/Cluj-Napoca» – şi ne-au transmis părerea lor cu privire la lungimea, reprezentativitatea, accesibilitatea acestora. Impactul a fost co-vârşitor. Au fost impresio-naţi de bogăţia patrimoniului arhitectural, istoric din oraşele vizitate şi, desigur, şi-au propus să revină cu familia, prietenii, membri ai cluburilor de walking din ţara lor.„

Fenomenul crește ca și interes și în România, astfel că anul acesta va aduce în lista de orașe implicate și Brașovul, prin implicarea inclusiv a autorităților locale. Este o modalitate extrem de interesantă de a introduce locuri frumoase din România în circuitul turistic european, de dezvoltare inclusiv la nivel economic, în condițiile în care participanții la aceste trasee de „walking„ se vor caza, vor face cumpărături, vor recomanda la rândul lor orașul altor posibili vizitatori.

Sursă foto: farm6.static.flickr.com

România - CasaPoporului night 150x150Citeste si: Top 3 cele mai fotografiate locuri din România!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.