Ce NU ți-am spus despre ALĂPTARE!

despre alĂptare - despre AL  PTARE 1024x576

Am închis ochii si mi-am dorit să păstrez clipa aceea PERFECTĂ. Vreau să o am până la sfârşitul lumii, după cum ne vom avea reciproc, Îngerul meu. De când ai venit pe Lume, uite ce NU ți-am spus despre ALĂPTARE!

E ora mesei. Nu am voie să uit de ea şi, oricum, nu mă lasă Marţipan. Foamea, nevoia lui primară, ştie să ţipe, să se facă auzită. Foamea urlă. Nu te lasă în pace. Viaţa trebuie să primească viaţă. Prin Dragoste, cum altfel? Noi doi, Marţipan, ne-am umplut de Magie. Ne-am teleportat, de atâtea ori, în universul iubirii. Te-am privit în ochi, în timp ce îmi frământai sânii şi îţi mărturisesc: mi-ai făcut cele mai frumoase declaraţii de Dragoste!

Nu există, încă, în vreun dicţionar, termenul care să exprime, măcar pe sfert, relaţia dintre noi doi – mama şi copilul. Aproape că am uitat de „febra laptelui”, la fel de zilele cu „mameloane dureroase”. Alăptarea e primul dar pe care mi l-ai oferit, Marţipanule, şi în acelaşi timp, pe care l-ai primit. Au trecut doi ani de la prima alăptare, dar îmi amintesc și acum cât de frumos și delicat ne-am cunoscut. Eram în spital…

-Bună dimineața, Rafael Idris are nevoie de tine. I s-a făcut foame., îmi spune asistenta.

Micul Prinț se aşază la pieptul meu. Îmi caută sânul, instinctiv. Îi e foame. Nu ştiu cum să fac. Ce să fac. Cum să-l ajut. Nu am mai făcut asta. E Breaking News! Am un milion de sentimente. Mă uit și nu îmi vine să cred. Dar e real, mai real de atât nu există! Puiul ăsta mic e AL MEU! Fabuloasă întâlnire.

Guriţa i se rotunjeşte. Îmi frământă sânul şi nu ştiu dacă mă doare, nici nu mă interesează. Se opreşte în câteva minute. Am făcut ceva greşit? Mă uit la el și văd că în colţul gurii apare un zâmbet ștrengar, de înger. A adormit! Se spune că atunci când puii adorm și zâmbesc, se joacă cu îngerii! Ce bucurie va fi copilăria ta, habar nu ai. Până atunci însă, mă inundă sentimentul ăsta pur. Te-ai abandonat în braţele mele. Nu există lecție de viață mai frumoasă! 

Despre momentele alăptării se pot scrie şi spune milioane de cuvinte. De la beneficiile care vizează imunitatea până la comunicarea fabuloasă dintre mamă și copil. Știați că după naștere, la câteva secunde, copilul dobândește un reflex magic? În contact cu pielea mamei, puiul are tendința să se târască spre sâni, să caute sfârcurile, pentru a mânca. 

Vezi aici  10 lucruri MAGICE despre alăptare!

Ce simte mama? Am rugat alte trei mămici să povestească despre alăptare, așa cum au simțit-o ele. Uite:

Cristina Soare   „Copilul meu, cel mai frumos cadou primit de la viaţă şi de la Dumnezeu. Pentru mine, alăptarea este ceva ce continuă minunea naşterii. La mine, alăptarea s-a produs natural şi firesc. Nu am trăit nicio senzaţie neplăcută, am simţit numai împlinire şi bucurie cu gândul că puiul meu se va hrăni sănătos. Alăptatul este momentul nostru de linişte, tandreţe, iubire, şoapte, zâmbete şi planuri pentru o viaţă frumoasă în 3. Sunt o mămică fericită, împlinită şi mai ales mândră de mine că am reuşit să alăptez!”

Raluca Culcea –Când aveam burtică şi trecusem demult de greutatea pe care o acceptă şi aeroporturile la bagaje fără suprataxă, m-am întâlnit cu câteva mame din topul atotştiutoarelor. Le ştiţi! Mamele acelea care îţi spun că sarcina e doar vis şi nimic coşmar în timp ce tu, cu picioarele umflate, spatele strâmb, cu verighetă şi al treilea nasture de la bluza stand să pocnească, aprobi convinsă… dar nu prea. Sunt aceleaşi mame care te asigură că şi alăptarea e tot vis. Nu te speria când vezi că nu e! Până să visezi te foieşti un pic! Răni peste răni, poziţii nepotrivite, lacrimile tale, lacrimile copilaşului, furia laptelui sau într un final furia ta… există, dar trec! E o parte peste care mamele-enciclopedie trec cu nonşalanţa unei zile de sâmbătă. Dar ceva tot ştiu ele. Se lasă cu vis! Îl trăieşti cu ochii deschişi când într o dimineaţă puiul tău zâmbeşte, te caută, te prinde… şi cu guriţe mici şi uimitor de îndemânatice se face un pic mai mare, mai sănătos şi mai frumos pentru că tu ai reuşit la început să arunci lacrimile la gunoi! Trăieşte visul! Trece şi asta! Într un an îi vei da cinci feluri de papa făcute cu drag pe care le va refuză şi le va aruncă pe jos cu mânuţe la fel de îndemânatice! Şi iar te foieşti!”

Cătălina Sfârlos – „Alăptarea este unul dintre cele mai minunate lucruri pe care i le pot oferi copilului meu. Sentimentul de dragoste şi bucuria când îmi ţin la piept copilul, ori de câte ori are nevoie, nu se pot descrie în cuvinte. Alăptarea, sub toate formele ei, înseamnă mai mult decât hrană. Înseamnă alinare, răsfăţ, cunoaştere, iubire, care se împarte la doi, şi, nu în ultimul rând, sănătate. „

Aceasta postare este dedicată Săptămânii Mondiale a Alăptarii și face parte din campania educațională Nestle – Începe Sănătos, Creşte Sănătos. Nestle încurajează alăptarea, iar anul acesta sărbătoreşte 150 de ani la nivel internațional și 20 de ani în Romania.

Iubirea și alăptarea fac parte din cel mai frumos „arsenal” al mamei. Ele sunt „armele” noastre cu care ne apărăm puii. Necondiționat. Folosiţi-le cu înţelepciune!

despre alĂptare - Ema Zeicescu si fiul ei 150x150

Citeste si: Susțin alăptatul în PUBLIC. Semnează și tu PETIȚIA!

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.