La ei, deszăpezire eficient și cu bani puțini! La noi, scump și prost!

deszăpezire - masini deszapezire sua

Articol scris de Loredana Negrilă. La ei, deszăpezire eficient și cu bani puțini! La noi, scump și prost! Iarna continuă să facă ravagii în toată țara. România zace de mai bine de o săptămână îngropată în zăpadă ca pe vremea bunicilor, cu toate că există soluții de deszăpezire moderne și accesibile.

După gerul din ultimele zile, iadul alb s-a dezlănțuit! Zeci de drumuri paralizate de nămeți sunt închise, iar mii de oameni sunt blocați în satele izolate rămase fără curent electric! Constanța și Tulcea  se numără printre cele mai afectate județe alături de alte cinci din zona Moldovei care au intrat de astăzi sub codul portocaliu. Vă amintim că trenurile au întârzieri de până la 500 de minute, iar din cauza viscolului și a mormanelor imense de zăpadă, ambulanțele nu ajung la timp la pacienți!

Si pentru că în România nimic nu ne mai suprinde, suntem printre ultimii din Europa în ceea ce privește numărul de kilometri de autostradă, dar când e vorba de întreţinerea drumurilor, ocupăm primul loc al topului cheltuielilor. Şi asta pentru că şefii de la “Autostrăzi” nu se uită la banii publici şi plătesc regeşte pentru deszăpezirea şoşelelor care ne brăzdează patria.

Pentru un kilometru de asfalt de pe care e îndepărtată zăpada românii alocă 6.200 de euro, un tarif piperat care îi umileşte până şi pe cei din ţara lui Moş Crăciun. Finlandezii plătesc pentru aceleaşi servicii doar 1.000 de euro pe kilometru, într-o ţară în care e iarnă opt luni pe an!

Așadar, România plăteşte pentru deszăpezire mai mult decât o fac ţările nordice.

Mai jos avem câteva exemple: 

România – 6.250 euro pe km

Norvegia (Troms) – 4.000 euro pe km

Suedia (Norr) – 1.400 euro pe km

Islanda – 1.200 euro pe km

Finlanda (Lapland) – 1.000 euro pe km.

Sursă foto: mergebrici.ro

deszăpezire - arcul de triumf 150x150Citeste si: Imaginea zilei – Bucureștiul înzăpezit

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.